TV: Falkenberg vände till seger i derbyt - trots tio man

En man mindre och underläga i Hallandsderbyt.
Då visade Falkenberg styrka och slog Varberg med 3-2 efter ett sent avgörande.
- Det är fantastiskt skönt, säger matchhjälten Erik Pärsson till C More.

Se Falkenbergs avgörande i spelaren ovan.

Falkenberg fortsätter sin starka svit mot Hallandsrivalen Varberg. Under fredagskvällen blev det seger med 3-2 i en svängig match. Segern var FFF:s femte raka mot Varberg. Det var dock ingen enkel resa under fredagen.

Falkenberg inledde visserligen bäst och efter 20 minuters spel satte Christoffer Carlsson snyggt 1-0 på volley efter ett mycket vackert förarbete från Chisom Egbuchulam.

Varberg vände dock på matchen. Tio minuter efter matchens första mål tryckte MFF-lånet Teddy Bergqvist in 1-1 - även det på volley. Precis före halvtid kom även 2-1 när Albert Ejupi nickade in bollen efter att målvakten Hampus Nilsson inte nått bollen.

När Enock Kwakwa tio minuter in i andra blev utvisad såg det tungt ut för Falkenberg. Men det skulle istället bli vändningen för hemmalaget. John Björkengren satte 2-2 i den 70:e minuten och med fem minuter kvar kom avgörandet.

Inhopparen Robin Östlind stod för en tunnel och spelade fram Erik Pärsson, som även han kommit in från bänken, och Pärsson tåade in bollen via den bortre stolpen. 3-2 och femte raka derbysegern för Falkenberg.

- Jag är bra med tårna, säger matchhjälten till C More.

- Det är fantastiskt skönt.

Varbergs lagkapten Gabriel Altemark Vanneryr var av förklarliga skäl inte lika nöjd efter matchen.

- Det är sanslöst. Det är fullständig kollaps, så är det.

- Vi spelar som ett juniorlag. Alla vill gå fram och göra mål istället. Det är inte det som det handlar om, det handlar om att vinna matcher och då får man inte vara egoistisk. Det gäller att passa sig fram och vara ödmjuk inför uppgiften.

Lagens startelvor:

Falkenberg: Nilsson - P. Karlsson, Joza, T. Karlsson, Englund - Carlsson, Björkengren, Kwakwa, Wede - Söderström, Egbuchulam.

Varberg: Pyzdrowski - Möller, Stanisic, Zackrisson, Bergman - Beqaj, Netabay, Ejupi, Tran - Altemark Vanneryr, Bergqvist.