TV: Falkenberg vann svängig match i Växjö - ångar på i toppen

Fem mål, en missad straff – och två vändningar.
Falkenberg avgick med segern i Växjö efter en svängig match.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Falkenberg ångar på i toppen av superettan och har fortsatt goda möjligheter att knipa en allsvensk plats 2019. På måndagen bortabesegrade man Öster med 3-2, efter en svängig tillställning.

Gästernas första stora chans kom efter 25 minuters spel då man fick straff efter en handssituation. Karl Söderström klev fram – men hemmalagets målvakt Robin Malmkvist räddade.

1-0  kom i stället strax därpå då den tidigare Öster-spelaren Robin Östlind placerade in ledningsmålet vid den bortre stolpen.

I den andra halvleken kom Öster tillbaka starkt och genom två mål av målkungen Dragan Kapcevic vände man underläge till ledning. Matchen skulle dock ta ytterligare en vändning. Karl Söderström, som tidigare missat en straff, vinklade snyggt in kvitteringen i höjd med straffområdet och bara drygt fem minuter senare stötte Christoffer Carlsson in bollen i öppet mål vid den bortre stolpen, efter ett inspel från kanten.

Segern gör att Falkenberg är en poäng efter serieledaren Helsingborg, och att man ligger kvar på sin andraplats i tabellen.