TV: Gais föll mot Frej - supporterilska efteråt: "Förstår deras besvikelse"

Gais föll i kväll med 1-0 hemma mot Frej i superettan.
Det väckte stor ilska hos flera av lagets supportrar efter matchen.
- Jag förstår deras besvikelse, säger Gais-tränaren Bosko Orovic till GP

Gais besegrade senast Jönköpings Södra med 1-0 och jagade i kväll andra raka segern mot bottenlaget IK Frej hemma i Göteborg. Det var lagets första match den här säsongen på Gamla Ullevi efter att arenans plan tidigare inte varit i speldugligt skick.

Men återkomsten på Gamla Ullevi blev inte som laget tänkte sig. Gais hade inledningsvis gott om chanser och mycket boll, men var ineffektivt framför mål. Rasmus Rosenqvist och Karl Bohm var två av flera som hade lägen, men misslyckades i avslutsfasen.

Därmed kom matchens första och enda mål lite oväntat. Hjalmar Ekdal nådde högst vid första stolpen efter hörna och skarvade bollen via Marko Johansson i ribban och i mål.

Gais hade även chanser för ett kvitteringsmål i andra halvlek, men lyckades inte bättre än i första halvlek med att förvalta sina målchanser och föll i slutändan med 1-0.

- Jag har nog aldrig upplevt så många tekniska misstag som vi gjorde i dag. Vi var väldigt slöa med att få in bollarna. Jag vet inte ... Vi fick inte i gång vårt spel, säger Gais-tränaren Bosko Orovic under presskonferensen enligt GP.

Enligt GP var flera Gais-supportrar rejält uppretade efteråt och tog sig först ner till Göteborgslagets avbytarbås för att skrika åt spelare och ledare innan "en ilsken grupp supportrar" även valde att gå till spelaringången till arenan, vilket gjorde att vakter kom dit och spelare fick gå ut en annan väg.

- Jag förstår deras besvikelse. Jag är också besviken, spelarna är jävligt besvikna, säger Orovic till tidningen.

Gais är numera på sjundeplats, medan Frej är på niondeplats i superettan.