TV: Gais tappade poäng hemma mot nykomlingen

Under lördagen tog Gais emot nykomlingen Umeå hemma på Gamla Ullevi.
Då tappade hemmalaget poäng efter att gästernas Mikael Wikström gjorde sitt första mål i sin första match från start.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Gais har inte fått den starten på säsongen som Göteborgsklubben har önskat. Med tre förluster på de sex inledande matcherna tog klubben under lördagen emot Umeå FC på Gamla Ullevi. Och det skulle bli en jämn tillställning.

Första halvleken blev hyfsat chansfattig men de få chanser som dök upp skulle båda lagen få utdelning på. I den 25:e matchminuten spelade hemmalaget upp en lång boll som August Wangberg tog ner fint på bröstet innan han spelade in bollen till Richard Yarsuvat - som inte gjorde något misstag. 1-0 Gais - men gästerna från norr skulle kvittera innan pausvila.

I den 38:e minuten fick japanen Soya Takahashi in bollen i straffområdet där Umeås Mikael Wikström stod helt rätt och kunde skjuta in kvitteringen. Kort därefter valde domaren Fredrik Hansson att blåsa för halvtid.

I den andra halvleken låg båda lagen på för att spela fram till ett ledningsmål men de 45 avslutande minuterna likade mer ett ställningskrig där gästernas Stefan Lindmark stod för en tuff tackling. Hemmalagets Joackim Åberg fick även ett rött kort efter två gula kort.

I slutminuterna låg Umeå på för att hitta fram till ett avgöranade mål men förgäves. Mötet slutade 1-1.

I och med resultatet placerar sig Gais på en tiondeplats på åtta poäng. Umeå kvar på negativ kvalplats på sex poäng.