TV: Gefle tappade ledning efter missade superlägen

Gefle radade upp flera jättechanser mot Degerfors och kunde säkra nytt kontrakt i superettan.
Men efter en sen kvittering från gästernas Sargon Abraham blev det bara en poäng i säsongens sista hemmamatch.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Gefle får vänta in i den sista omgången av superettan på att veta om laget spelar kvar i serien nästa år. Seger i säsongens sista match på Gavlevallen hade räckt, men Degerfors kvitterade sent och mötet slutade 1-1.

Det var länge mållöst, framförallt på grund av en stor portion oskärpa av Gefle framför mål. Bajram Ajeti, som har varit glödhet under hösten, stod för den värsta när han precis framför mål lyckades skjuta över.

Målet skulle till slut komma för Gefle när Deniz Hümmet skickade in 1-0 från nära håll i den 79:e minuten - ett mål som såg ut att säkra tre poäng och nytt kontrakt. Men Sargon Abraham klev fram och skickade in 1-1 i den 87:e minuten.

En skön poäng för Degerfors som fick spela sista halvtimmen med tio man efter att Kevin Adrian Wright visats ut. Gefle är tia inför den sista omgången, där man möter serieledaren BP. Om jagande lag vinner kan Gefle behöva poäng för att undvika kval.