TV: Halmstad tillbaka på vinnarspåret - talang med första superettan-målet mot Öster

HBK slog Öster.
I 2-0-segern gjorde löftet Edvin Kurtulus sitt första mål i superettan.

Efter två raka kryss ställdes topplaget Halmstads BK mot Östers IF på hemmaplan. Och då blev det seger.

HBK tog ledningen efter 25 minuters spel. Anfallaren Sadat Karim tog emot ett inspel inne i straffområdet och därefter vände han om och satte dit 1-0.

Öster hade sedan flera chanser till kvittering, men i stället var det HBK som utökade i den andra halvleken.

Högerbacken Edvin Kutulus, 20, väggspelade med Sadat Karim och fick tillbaka bollen lite utanför straffområdet. Därifrån lade han bollen tillrätta och pricksköt in 2-0 och sitt första mål i superettan.

Det räckte för att HBK skulle vinna med matchen och Halmstad är nu tabelltvåa på 24 poäng, tre bakom ledande Degerfors, som har en match mindre spelad. Öster ligger på åttondeplats med 14 poäng.