TV: Halmstad upp på allsvensk plats

Kampen hårdnar om andraplatsen i superettan.

Den nya tvåan Halmstad vann på måndagen hemma mot Ljungskile — tack vare en mittbacks panna.

Mittbacken Rickard Magyars nickmål på hörna i första halvlek gav Halmstad en skjuts upp till andraplatsen i fotbollens superetta. De två bäst placerade lagen går direkt upp till allsvenskan.

HBK vann med 1—0 hemma på Örjans Vall mot Ljungskile. Halmstads femte raka seger och framförallt — femte raka nollan för målvakten Karl-Johan Johnsson.

- Vi jobbar som ett kollektiv i 90 minuter hela tiden. Fortsätter det så här ska vi ta andraplatsen, sade Johnsson till TV4 Sport.

Segermatchen mot Ljungskile beskrev han följande:

- Det var ingen skönhet precis, men gött med en seger i alla fall.

Nästjumbon Umeå vann med 3—0 hemma mot Degerfors, trots att de hade tre försvarare avstängda. Umeå är därmed bara tre poäng bakom Trelleborg på kvalplats.

Bakom topplagen Öster, Brommapojkarna och Halmstad är tabellen helt jämn. Brage vann med 1—0 hemma mot Falkenberg och det tredje halländska laget som var i aktion på måndagskvällen, Varberg, vann med 3—0 hemma mot Landskrona.

På tisdagen fullbordas 23:e omgången med en Stockholmskamp mellan trean Brommapojkarna möter fyran Hammarby.

Publicerad 2012-09-17 kl 23:39