TV: HIF:s allsvenska firande - jättekollaps i slutminuterna

Helsingborg blev allsvenskt under fredagen, utan att spela.
Under lördagen kollapsade man i slutminuterna mot Öster, när 4-1 blev 4-4 på sju minuter.
- Vi ska ju vinna i dag, säger Pär Hansson till C More.

Under fredagskvällen blev Helsingborg klart för allsvenskan. Landskrona spelade 0-0 mot tredjeplacerade AFC Eskilstuna och såg därmed till att HIF inte kunde tappa en topp två-placering. Baksmälla mot Öster?

- Det är klart att vi tillät oss själva att ta ett glas bubbel och skåla. Men alla har varit i säng i tid och nu vill vi göra en bra match här, sa HIF-tränaren Per-Ola Ljung till C More inför matchen.

Inledningsvis hade HIF dock svårt att visa allsvensk klass. Öster hade de flesta chanserna och hotade.

Trots det så var det Helsingborg som genom Mohammed Abubakari tog ledningen efter en halvtimmes spel med en säker bredsida efter en hörna. Precis före pausvilan gav Östers fina spel dock utdelning. Dragan Kapcevic drogs i armen av Markus Holgersson och föll, och domaren pekade på straffpunkten. Simon Helg tryckte säkert in 1-1.

I den andra halvleken var det ett annat HIF som gick ut. På mindre än en kvart hade gästerna rusat ifrån. Andreas Granqvist nickade in 2-1, Mohammed Abubakari satte 3-1 och Rasmus Jönsson stötte in 4-1.

Sista ordet var dock inte sagt. Mattias Pavic pangade in 4-2 i den 85:e minuten, och bara två minuter senare satte Dragan Kapcevic ytterligare en reducering. Och visst skulle även 4-4 komma. I de absoluta slutsekunderna nickade Månz Karlsson in kvitteringsmålet.

- Skönt att det blev klart i går, alltid lite lättare att åka upp och titta på denna matchen då. Det är klart att vi ville vinna i dag, vi ska ju vinna i dag, säger den skadade målvakten Pär Hansson, som tittade på från sidlinjen, till C More.