TV: J-Södra tappade kvalplatsen i slutskedet – BP ute ur superettan

Stor dramatik utspelade sig på Stadsparksvallen.
J-Södra hade en allsvensk kvalplats när sekunder återstod – då kvitterade Brommapojkarna vilket gör att smålänningarna missar kvalplatsen, samtidigt som BP trillar ur superettan.

BP rivstartade matchen och var nära att ta ledningen redan efter tre minuters spel. Efter 13 minuter kom utdelningen. I en kontring drev Eric Johana Omondi framåt med bollen innan han avslutade vackert rätt upp i krysset.

BP öppnade matchen starkt och 1-0 efter knappa kvarten var inte orättvist. Jönköpings Södra kom in mer och mer i matchen och jämnade ut spelet, men hade svårt att hitta den riktigt heta målchansen. I stället var BP ytterst nära att göra 2-0 när Philip Hellqvist blev frispelad – men Frank Pettersson i J-Södras mål räddade fint.

Drygt 15 minuter in på den andra halvleken skulle J-Södra stå för kvitteringen. Efter en hörna och en tilltrasslad situation damp bollen ner framför fötterna hos Edin Hamidovic som tryckte in 1-1 – anfallarens femtonde mål i årets superetta.

Alexander Jallow skickade in ett fint inlägg i boxen och där, i full fart, kom Daryl Smylie och nickade in ledningsmålet för J-Södra.

Länge såg det ut som att J-Södra skulle ta tre poäng, med i matchens absolut sista sekunder kvitterade BP genom Oskar Fallenius. 2-2-resultatet gör att J-Södra tappade kvalplatsen till allsvenskan, i stället är det Brage som får kvala mot Kalmar FF då de besegrade Västerås.

Det oavgjorda resultatet räckte inte för BP, som trillar ur superettan.

Jönköpings Södra: Pettersson - Jallow, Svensson, Crona, Siwe, Gustafsson - Kwakwa, Fendrich, Al-Ammari - Orlov - Hamidovic.

Brommapojkarna: Elgan - Nordström, Suljic, Pehrsson, Björkén - Nilsson, Sandberg Magnusson, Gustafsson, Jajic - Hellqvist - Omondi.