TV: J-Södra vann stort i Smålandsderbyt - rött kort efter fult angrepp

Rubrikerna stal Östers Stefan Karlsson efter ett struptag på J-Södras Moustafa Zeidan.
Matchen slutade 4-1 till J-Södra.

Se höjdpunkterna och utvisningen i spelaren ovan.

Under lördagens nalkades det Smålandsderby mellan Jönköpings Södra och Öster.

Efter 30 minuters spel blev Östers Stefan Karlsson tilldelad ett rött kort för ett totalt hjärnsläpp. Stefan Karlsson jagades av Moustafa Zeidan under en längre sträcka, och till slut fick Zeidan tag i Karlsson och rev ner honom - varpå Karlsson svarade med att ta struptag på Zeidan och tryckte ner hans huvud i backen. Karlsson fick rött kort direkt och Ziedan tilldelades ett gult kort för hans nedrivning i situationen innan.

Tio minuter senare gav Carl Johansson Öster ledningen, trots att man var en spelare mindre på planen. Efter en misslyckad rensning från J-Södra-försvaret fick Johansson bollen en bit utanför straffområdet och prickade in 1-0 via bortre stolpen.

Eroc Omondi blev inbytt i halvtid och kvitterade med stil två minuter senare. Vänstermittfältaren vände in i planen från vänsterkanten och skruvade in ett skott i bortre till 1-1.

Edin Hamidovic gav sedan J-Södra ledningen för första gången i matchen i den 73:e matchminuten. Dzenis Kozica skickade in ett inlägg från högerkanten som Öster denna gång misslyckades att rensa. Rensningen friställde Hamidovic framför öppet mål, som enkelt kunde stöta in 2-1 till J-Södra.

Hamidovic gjorde sedan sitt andra mål i matchen när han var framme på en retur i den 85:e minuten och stötte in 3-1 - återigen i öppet mål.

J-Södras mittback Jetmir Haliti fastställde sedan slutresultatet på en kontring i den 96:e minuten. Haliti följde med upp på en kontring, fick bollen, förde med sig den in i Östers straffområde, vände bort en Öster-försvarare och bombade upp 4-1 i högra krysset.

J-Södra vann derbyt med 4-1 och befäster sin tredjeplats i superettan-tabellen. Man ligger nu fem poäng framför Akropolis på fjärdeplats, som dock har en match mindre spelad. För Östers del stannar man kvar på femteplats, men riskerar att falla i tabellen då lagen under har en match mindre spelad.

-
-
Publicerad 2020-09-19 kl 19:59

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.