TV: J-Södras felfria säsong - femte raka segern

Fem matcher, 15 poäng.
Fortsätter säsongen som den börjat är Jönköpings Södra på god väg att kunna bjuda på allsvensk fotboll nästa år.

Än så länge har ingen klubb lyckats rå på Jönköping i superettan. På fredagen var det Mjällby, i högsta serien så sent som i höstas, som försökte. Det gick inte. Daryl Smylies mål, hans första för säsongen, efter en dryg halvtimma i första halvlek blev matchens enda på Strandvallen i Hällevik.

Efter 450 spelade minuter har Jönköping bara släppt in ett mål. Och sex framåt har räckt till full pott.

För Mjällby är det jobbigare. Klubben har bara en seger efter fem omgångar.

Brommapojkarna, fjolårets allsvenska jumbo, har inlett seriespelet riktigt illa. Patrik Ingelsten gjorde båda målen när Gais vann hemma med 2—1 sedan Christian Kouakou reducerat i slutet av matchen. BP ligger näst sist med bara en inspelad poäng och kan ramla ned på sista plats om Ängelholm tar poäng mot nykomlingen Frej på lördagen.

Tabelltvåan Assyriska kan minska avståndet till Jönköping till två poäng om det bli seger i kvällens derby mot Syrianska.

Publicerad 2015-05-01 kl 20:36