TV: Ljungskile utklassade AFC - tog första bortasegern

Ljungskile har äntligen tagit sin första seger på bortaplan i årets superetta. Mot AFC United vann LSK med hela 4-0 efter en stark förstahalvlek.

Det var inget roligt bortafacit som Ljungskile hade inför måndagens match borta mot AFC United. På de sex bortamatcher som man spelat i årets superetta hade det enbart blivit två kryss och fyra förluster.

Men mot AFC kom äntligen den första bortasegern - och det efter ett mindre målkalas. Efter 20 minuter tog Ljungskile ledningen. Med sitt andra mål för säsongen satte Jakob Olsson 1-0 för gästerna. Målet var LSK:s första sedan den 20 maj, då man på de fyra senaste matcherna dessförinnan hade misslyckats med att göra mål.

Tio minuter senare var det dags för nästa mål. Efter ett inlägg av Jonas Lindberg tog Hannes Stiller emot bollen och sköt in 2-0  för Ljungskile från nära håll.

3-0 kom sedan av bara farten. Sedan Markus Gustafsson försökt chippa bollen i mål tog Jonas Lindberg hand om returen och satte trean för Ljungskile.

Fem minuter in i andra halvlek kom också 4-0 för Ljungskile. Steven Old satte målet efter att AFC:s målvakt Vaitsiakhovich lämnat retur efter en nick på en hörna.

Resultatet stod sig sedan matchen ut, och Ljungskile kan därmed räkna in sin första trepoängare på bortaplan i år.

Publicerad 2015-06-15 kl 20:52