TV: Makalöst slut mellan Degerfors och Assyriska - tre mål i slutminuterna

Först hände ingenting — sedan precis hur mycket som helst.

Sista kvarten mellan Degerfors och Assyriska i superettan bjöd på fyra mål, och AFF:s inhoppande Göran Marklund satte två av dem.

Marklund, som skadade menisken och tvingades till operation så sent som i mitten på mars, byttes in i den 71:a matchminuten. Ställningen var då 1—0 till gästande Assyriska.

Tio minuter senare kvitterade Andreas Holmberg för hemmalaget. Sedan slog Göran Marklund till i den 85:e minuten. Och igen i den 89:e. Tur var väl det, för däremellan hade Degerfors hunnit kvittera igen genom Christophe Lallet.

Matchen slutade 2—3.

- Helt ärligt kunde jag knappt känna något annat än ren utmattning, sade Marklund till Tv4 Sport om sina två mål, som förde upp Assyriska på en andra plats i tabellen.

- För mig kändes det som att vi dominerade hela matchen. Det de får på slutet är våra misstag, sade matchvinnaren.

Det blev målrikt även i matcherna Öster—Landskrona, som också slutade 2—3, och GIF Sundsvall—Ljungskile, 3—0.

Jönköpings Södra vann med 1—0 hemma mot Åtvidaberg.

Ängelholm behåller serieledningen trots att man bara lyckades få oavgjort, 0—0, hemma mot jumbon Qviding.

Publicerad 2011-05-04 kl 14:04