TV: Mardrömsmatch för Varberg - skyttekungen skadad och sviten bruten

Varberg har förlorat sin första match den här säsongen.
Succélaget föll med 3-1 mot Jönköpings Södra.
Men det var inte serieledarens enda smäll, även skyttekungen Astrit Seljmani skadade sig.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter två raka uddamålsförluster inkasserade Andreas Brännströms Jönköping Södra tre poäng i jakten på en plats i nästa års allsvenska. Och de tre poängen innebar inte endast en ny femteplacering utan också att man bröt Varbergs svit - som innan kvällens möte var utan förlust.

Hemmalaget började matchen piggt och tog även ledningen redan i den 7:e minuten. Det var på en hörna som Amir Al-Ammari nickpassade bollen till Jakob Orlov, som i sin tur kunde knoppa in 1-0. Drygt 20 minuter senare kom nästa smäll för gästerna. Då tvingades skyttekungen Astrit Seljmani kliva av, med anledning av skada. Varberg var under stora delar av den första halvleken passiva och avvaktande i sitt spel vilket gjorde att man inte heller kom till särskilt många farliga målchanser. Däremot höjde sig hallänningarna ju längre matchen led, men den första halvleken slutade ändå med en 1-0-ledning till hemmalaget.

I början av den andra halvleken startade bortalaget betydligt bättre än vad man gjorde i den första. Lagkaptenen Joakim Lindner hade också en farlig målchans där han, dessvärre för gästerna, inte lyckades skjuta in en retur från hemmakeepern Frank Pettersson. Det var istället J-Södra som utökade sin ledning. I den 63:e minuten, återigen på hörna, kom samme Orlov högst upp vid den första stolpen och kunde nicka in 2-0.

Bara några minuter senare var det återigen dags för hemmalaget att utöka. Denna gång genom Alexander Jallow på straff efter att Fabio Gama blivit neddragen. Under resterande tid av den andra halvleken lyckades gästerna få till en reducering, men J-Södra höll undan och vann med slutresultatet 3-1.

Hemmasegern för Jönköping Södra innebär att man avancerar till en femteplats i tabellen medan bortalaget Varberg fortsatt är serieledare med sju poäng ner till tvåan Mjällby.