TV: Öis tog tredje raka - körde över Varberg

Örgryte slog Varberg efter en 5-2-kross.
Det var Öis tredje raka seger i superettan.

Örgryte har hittat formen i superettan. Hemma mot Varberg kom tredje raka segern och femte raka utan förlust efter 5-2.

Öis tog ledningen redan efter fyra minuter när Diego Montiel slog en hörna som Danny Ervik klackskarvade in i mål.

Montiel satte sedan själv 2-0 med en säker straff i den 21:a minuten. Hemmalaget utökade ytterligare när Gustav Ludwigson rundade Matt Pyzdrowski efter att målen kommit helt på mellanhand.

I den 36:e minuten reducerade sedan Albert Ejupi med en nick från nära håll efter Nahom Girmai Netabays fina frispark.

I den andra halvleken kunde Örgryte rinna ifrån till en klar seger. Jakob Lindström blev frispelad av Montiel och rullade in 4-1 i den 70:e minuten. Två minuter senare satte Simon Nilsson 5-1 när han tryckte in en retur.

Gästerna reducerade i slutet genom Izuchukwu Emeh som efter en kvadrupel-chans kunde trycka in bollen.

Öis är femma i superettan. Varberg ligger just nu på kvalplats.