TV: Öster krossade Frej i måstematchen - undviker kval

Öster hade kniven mot strupen i det avgörande mötet med Frej.
Då bjöd den klassiska klubben på en överkörning med 4-0.
Båda lagen får nu kvala för att klara sig kvar i superettan.

Öster och Frej hade båda kniven mot strupen inför sista omgången i superettan. Öster var nästjumbo med en poäng upp till Brommapojkarna på 14:e-plats, medan Frej var på 13:e-plats med tre poäng ner till Öster. Det var därmed mycket viktiga poäng på spel i bottenmötet.

Öster skulle få en pangstart när Dragan Kapcevic redan efter fyra minuter iskallt lyfte in 1-0 över målvakten efter en långboll.

Precis före paus blev det än bättre för Öster när Mattias Pavic satte 2-0 för hemmalaget med ett studsande skott som styrde via en försvarare och stolpen in i mål.

I inledningen av andra halvlek utmanade Simon Helg och sköt ett skott som Emil Magnusson släppte in vid den första stolpen.

Öster kunde spela ut och efter ett mycket fint anfall slog Stefan Karlsson in bollen till Dragan Kapcevic som kunde stöta in sitt andra mål för dagen.

Öster undviker därmed direktnedflyttning efter storsegern. Även Frej får kvala efter att BP kryssade mot J-Södra i den avslutande omgången.

Öster ställs mot Landskrona i kvalet och Frej får möta Umeå FC.

Öster: Malmkvist - Pavic, Berg, Karlsson, Johansson, Helg, Silverholt, Kapcevic, Drott, Örnblom, Persson.

Frej: Magnusson - De Brito, Ekdal, Ribeiro, Skoglund, Bouvin, Polo, Izountouemoi, Akpoveta, Millbert, Hudu.