Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Samtliga åtalade döms efter planstormningen på Olympia

Superettan

Tolv personer åtalades efter publikskandalen på Olympia i fjol.
Nu står det klart att samtliga tolv döms för brott mot ordningslagen, rapporterar Sportbladet.

0:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter två sena mål av Halmstad på Olympia i kvalet åkte Helsingborg i höstas ur allsvenskan. Efter slutsignalen uppstod tumult på Olympia, där ett antal maskerade åskådare tog sig in på planen och hela vägen fram till Jordan Larsson, där de bland annat slet av hans tröja.

- Det kom flera personer mot en, klart att det inte var en bra känsla. Jag har för mig att någon säger, ta av tröjan! Jag kände en knuff bakifrån, men det gjorde inte ont, sa Larsson i rätten tidigare i juni enligt SVT.

- Vi åkte ur allsvenskan, det var många känslor. Jag var frustrerad, sa Larsson och syftade på resultatet i matchen som gjorde att de åkte ur allsvenskan.

ANNONS

Polisen hade efter händelsen 24 stycken misstänkta, av vilka hälften erkände och fick böta. Resterande tolv åtalades för bland annat brott mot ordningslagen och två för försök till misshandel mot Jordan Larsson och en kvinnlig publikvärd, rapporterar Sportbladet.

Nu står det klart att samtliga tolv döms för brott mot ordningslagen, och alla utom en döms till böter. Fyra av de tolv döms även för ofredande mot Jordan Larsson. Ingen döms dock för försök till misshandel mot Larsson då rätten anser att det inte kunnat bevisas att personerna hade för avsikt att skada eller att det fanns en avsevärd risk att publikvärden och Larsson skulle skadas, skriver Sportbladet.

- Tingsrätten anser att det inte finns någon tvekan om att det är rätt personer som pekats ut, säger lagmannen Ylva Norling Jönsson enligt tidningen.

ANNONS

Se ett inslag om domen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-05 kl 11:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto