TV: Talangen bakom HBK:s premiärseger mot Degerfors

HBK vann sin superettanpremiär borta mot Degerfors med 2-1.
18-årige Gabriel Gudmundsson avgjorde efter ett fantastiskt väggspel med Johan Oremo.

Se höjdpunkter i spelaren.

Halmstads premiär i superettan mot Helsingborg förra helgen fick flyttas efter att Örjans Vall inte var spelklar.

I stället spelades lagets premiär borta mot Degerfors under lördagen.

Fjolårets allsvenska nästjumbo fick en drömstart och HBK gjorde både 1-0 och 2-0 när knappt halva den första halvleken var spelad. Bortalagets andra mål var riktigt snyggt. Gabriel Gudmundsson snodde åt sig sig bollen i en duell på mittplan. 18-åringen väggspelade med Johan Oremo och satte snyggt bollen i nät bakom Degerfors målvakt Dario Miskic.

Hemmalaget fick dock snabbt kontakt med en reduceringsnick efter en halvtimme genom Oliver Ekroth.

I den andra halvleken hade Degerfors flera lägen att kvittera. Bland annat hade Viktor Götesson ett friläge efter knappa timmen, men utan utdelning.

Halmstad höll undan och kunde vinna premiärmatchen.