TV: Trelleborg kryssade mot bottenlaget - Dalkurd i praktiken klart för allsvenskan

Trelleborg hamnade i underläge två gånger borta mot Frej och lyckades inte komma tillbaka till mer än 2-2. Det gör att Dalkurd i praktiken är klart för allsvenskan nästa år.

Trelleborg behövde en seger borta mot Frej för att hålla liv i hoppet om en direktplats till allsvenskan. Men det blev bara en poäng för TFF, efter att ha hamnat i underläge två gånger om.

Redan i den tredje minuten tog hemmalaget också ledningen när Martin Falkeborn skickade in Philip Wiströms inlägg i burgaveln.

Målet blev det enda i den första halvleken, trots att gästerna kom in i matchen och skapade en del chanser.

Direkt i andra halvleken kom dock utdelningen för Trelleborg. Marcus Pode blev målskytt med en vacker volley efter en hörna i den 48:e minuten.

Frej skulle dock återta ledningen. På en hörna i den 58:e minuten touchade TFF:s Erik Andersson bollen med huvudet och gjorde olyckligt självmål.

Gästerna skulle dock kvittera igen när Zoran Jovanovic petade in 2-2 i den 65:e minuten.

Trelleborg skapade få chanser för ett avgörande. Men på tilläggstid var man mycket nära. Marcus Pode avslutade vasst, men Marko Atanackovic stod för en fin räddning.

Det blev 2-2 och TFF är i praktiken borta från en direktplats till allsvenskan, med tre poäng och åtta måls skillnad upp till Dalkurd. Borlänge-laget kan definitivt säkra det med en poäng mot Gais på hemmaplan i morgon. För TFF gäller det nu att säkra en kvalplats.

Lagens startelvor:

Frej: Atanackovic - Glasberg, Sesay, Spong, Wiström - Gradén, Rashidi - Åsbrink, Jajic, Falkeborn - Peter.

TFF: Johansson - Jacobsson, Andersson, Blomqvist, Tideman - Håkansson, Andersson, Nilsson, Pode - Jovanovic, Camara Jönsson.