TV: Tung seger för Gais - efter förödande målvaktsmisstag

Öster och Gais gick mot oavgjort.
Ett målvaktsmisstag från Östers Robin Malmkvist blev dock förödande för hemmalaget.

Efter en tyngre period tog Gais på tisdagen tre viktiga poäng i bortamötet med Öster. Redan efter sex minuters spel skarvade Jesper Jonasson Westermark in ledningsmålet för Gais efter ett inspel från kanten. Växjölaget kom tillbaka i den andra halvleken och med kvarten kvar att spela ordnade David Johannesson kvitteringen.

Med bara minuter kvar att spela stod dock Östermålvakten Robin Malmkvist för ett ödesdigert misstag. Målvakten skulle plocka ner ett inlägg, men tappade bollen mellan händerna. Bollen studsade sedan retfullt in i mål.

På övertid placerade sedan Carl Wede in spiken i kistan då han curlade in 3-1 vid den bortre stolpen.

I och med segern för Gais står de båda lagen nu på 11 poäng vardera efter nio spelade omgångar.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren!