TV: Upprört HIF efter förlust - tappar mark i toppen

Helsingborg halkar efter i toppen av superettan.
Det var ett upprört HIF som förlorade med 2-3 hemma mot Värnamo.
1-2-målet var det som väckte heta känslor bland HIF-spelarna.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

Gästerna tog ledningen efter knappa halvtimmen när Christian Moses fick öppet mål på en retur och rakade in 0-1. Brandur Henriksson kvitterade till 1-1 för Helsingborg några minuter senare, men det var ändå Värnamo som gick till halvtidsvila i ledning.

Kort före paus var det Abdusalam Magashy som placerade in 1-2 till vänster i straffområdet. Hemmaspelarna var upprörda då man ville haft frispark i ett tidigare skede. HIF-målvakten Anders Lindegaard blev så förbannad att han fick gult kort för protester.

Värnamo ökade sedan på till 1-3 när Bernardo Vilar nickade in en hörna med tio minuter kvar. Anthony van den Hurk reducerade visserligen till 2-3 på stopptid, men närmare än så kom inte Helsingborg.

Tack vare segern går Värnamo upp på tredjeplats i tabellen. Helsingborg ligger sjua med fem poäng upp till Värnamo.