TV: Utsikten bärgade ny seger - efter blunder och röda kort

Utsikten besegrade Dalkurd med 3-0 i superettan.
- Oacceptabla grejer hände på planen, säger Dalkurds Christoffer Styffe till Discovery+.

1:38

Avbryt
Försök igen

Utsiktens BK har fått en fin start på säsongen och tog under söndagen emot Dalkurd på hemmaplan i superettan. Göteborgslaget inledde den här eftermiddagen åter fint och tog ledningen efter 24 minuters spel. Erik Westermark tog avslut, en bit utanför straffområdet, och fick sedan se Dalkurd-målvakten Bobby Allain tappa in bollen i egen bur.

Utsikten fortsatte sedan att jaga ett 2-0-mål, och fick i den 38:e minuten utdelning igen efter en frispark, då det blev flipperspel i straffområdet innan bollen styrdes in i mål till klar ledning för hemmalaget i halvtid.

När Westermark i paus fick frågan om att det lönar sig att skjuta blev han skämtsam.

- Fy fan. Det skottet var otagbart, sa han till Discovery+ och fortsatte:

- Nej, det (skottet) är så jävla dåligt så det är löjligt.

När han fick se skottet och målet igen utbrast han:

- Åh fy fan, det är illa för målvakten. Det är dåligt. Men det är mål.

I andra halvlek fick Dalkurd en fin möjlighet, då Koen Kostons kom fram i bra läge, men fick se Johan Brattberg stå för en fin räddning.

Därefter blev Dalkurds chanser till en vändning mindre, då Sigitas Olberkis och Diocounda Gory knuffade på varandra innan de ställde sig panna mot panna och Olberkis gjorde en lätt skallningsrörelse, vilket resulterade i ett rött kort. Gory fick i sin tur ett gult kort.

Tolv minuter senare åkte även Dalkurd på ytterligare ett rött kort, då Kostons blev utvisad efter två varningar, och sedan skrev Markus Björkqvist slutresultatet till 3-0.

- Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det blev en matchbild vi inte ville ha och oacceptabla grejer hände på planen. Vi som var kvar på planen hamnade i skiten och fick göra det vi kunde göra av det, säger Dalkurds Christoffer Styffe till Discovery+ och fortsätter:

- Det var något nytt (att spela med nio man på planen). Jag tror inte att någon av oss har varit där tidigare. De som var kvar på planen försökte visa karaktär, men vi kunde inte göra mer än att hålla nere resultatet, och jag tycker att vi gjorde det helt okej.

Utsikten är nu på femte plats med tolv poäng efter sex omgångar, medan Dalkurd är nästjumbo med tre poäng efter lika många matcher i superettan.