TV: Vackra volleymålet visade vägen - J Södra rycker i tabellen

Jönköpings Södra fortsätter att övertyga.
Ett fartfyllt anfallsspel gav en 2-1-seger mot AFC United.
Därmed rycker smålänningarna åt sig en sexpoängsledning i superettan.

Serieledande Jönköpings Södra inledde starkt hemma mot AFC United. Drygt tio minuter in i matchen fick Daryl Smylie bollen vid motståndarnas straffområde. Engelsmannen varken kortpassade eller sköt när AFC:s försvarare gick ut för att täcka. I stället lyfte Smylie bollen läckert över bortaspelarna samtidigt som lagkamraten Fredrik Olsson tog en rapp löpning. Tajmingen var perfekt och Olsson kunde dundra in 1-0 på volley.

Jönköping hade därefter flera lägen att utöka ledningen, men gick bet när Joshua Wicks i bortamålet spelade stabilt. I stället kunde AFC i den 36:e minuten kvittera via ett självmål av Robert Gojani.

Hemmalaget kunde - tack vare virrigt försvarsspel hos AFC - återta ledningen just före paus. Bollen hamnade hos Tommy Thelin på vänsterkanten som helt ren kunde placera in slutresultatet 2-1 inför 2 574 åskådare på Stadsparksvallen. I den 88:e minuten drog Uros Delic på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad; Delics andra röda kort under säsongen.

På Vikingavallen ordnade Frej en stark hemmavinst mot Gais. Ex-allsvenske Cristophe Lallet blev matchens ende målskytt i 1—0-segern.

Publicerad 2015-05-23 kl 19:41