TV: Värnamo fullbordade galen vändning på övertid - stormar mot allsvenskan

Två misstag och tidigt underläge hemma mot Falkenberg.
Då stod Värnamo för en storartad vändning - som fullbordades i 95:e matchminuten.

IFK Värnamo hade möjligheten att ta ett stort steg mot att säkra avancemanget till allsvenskan när nästjumbon Falkenbergs FF gästade Finnvedsvallen under måndagskvällen.

Toppen mot botten - men det syntes inte till en början på planen. Falkenberg gick nämligen tidigt fram till en 2-0-ledning efter att Värnamo bjudit gästerna på två mål. Redan efter sex minuter snappade Oliver Hintsa upp en felpassning och gjorde sitt första mål för kvällen. Drygt 20 minuter senare utökade han ledningen till 0-2 efter att hemmaförsvaret slarvat med bollen.

Värnamo jobbade sig dock in i matchen och strax innan halvtidsvilan reducerade Oscar Uddenäs efter en tilltrasslad situation i straffområdet. 1-2-resultatet stod sig till pausvilan.

Serieledarna öppnade andra halvlek starkt, och i 53:e minuten kvitterade Värnamo. Wenderson fick en passning i straffområdet och kunde placera in kvitteringen. Matchen såg länge ut att sluta oavgjort - men på övertid fullbordade Värnamo vändningen.

På övertid fick Edvin Becirovic bollen vid bortre stolpen och kunde rulla in 3-2 till Värnamo - varpå vilda glädjescener bröt ut på Finnvedsvallen. Värnamo tog tre poäng och befäster därmed sin serieledning i superettan. Med fyra omgångar kvar att spela toppar laget tabellen på 53 poäng, tio fler än Helsingborg på kvalplatsen som dock har en match mindre spelad.

Läget för Falkenberg ser fortsatt tungt ut. Förlusten gör att laget ligger kvar som nästjumbon, tre poäng upp till Gais på en av de negativa kvalplatserna.