TV: Värnamo upp på kvalplats

Värnamo slog på måndagen Husqvarna med 1—0 och gick upp jämsides med tabelltvåan Hammarby (dock med sämre målskillnad) i superettan i fotboll.

Den 19-åriga ghananen Benjamin Fadi gjorde segermålet tolv minuter in i andra halvlek och fördubblade sin målskörd för säsongen. Anfallaren rullade enkelt bollen förbi Husqvarnamålvakten Alexander Lundin.

Förra årets allsvenskar och topptippade Öster får det inte att lossna en våning ned i seriesystemet. På måndagen blev det förlust mot Östersund på hemmaplan, 0—1.

Engelska anfallaren Jamie Hopcutt drev bollen och avslutade med högern i den 19:e minuten. Östersund klev upp på sjätte plats i tabellen, fyra poäng bakom Värnamo på den allsvenska kvalplatsen. Öster ligger nia efter elva av 30 omgångar.

Publicerad 2014-06-09 kl 22:15