TV: Västerås gick miste om poäng i slutminuterna: "Jäkligt surt"

Trelleborg kvitterade två gånger mot Västerås.
I slutminuterna tryckte Nicolas Mortensen dit 3-2 - och gav Trelleborg tre poäng.

Västerås ställdes mot Trelleborg på lördagen. Ett Västerås som stått stadigt i inledningen

I den förra omgången vann Västerås mot Öster. Även Trelleborg hade en vinst mot Skövde i bagaget.

Knappt 13 minuter hade passerat när ett inspel i straffområdet gjorde att Simon Andersson kunde spela bollen i sidled till Simon Gefvert som petade in ledningsmålet.

- Det är skönt att den får sitta där, äntligen. De är duktiga på duellspelet, men det är vi också, säger målskytten till Discovery+.

Men strax innan första halvleken var över kunde Trelleborg Henry Offia kvittera. I halvtid stod det 1-1.

Den andra halvleken hade pågått i fyra minuter när Västerås tog tillbaka ledningen i matchen. Anders Hellblom, som precis hade blivit inbytt, nickade in 2-1 på sin första touch i matchen. Men glädjen blev inte långvarig. Fem minuter senare hade Trelleborg åter kvitterat. Den här gången var det Filip Bohman som fixade kvitteringsmålet.

I matchminut tog Trelleborg ledningen för första gången i matchen. Nicolas Mortensen nickade in 3-1 i ett trångt straffområde. Det blev matchens slutresultat och Västerås fick lämna ifrån sig förstaplatsen i tabellen till Utsikten.

- Det känns tungt. Det logiska hade varit att det blev 2-2. Sedan är det jäkligt surt att släppa in målet. Men det är små marginaler, säger huvudtränare Kalle Karlsson till Discovery+ och fortsätter.

- Matchen står och väger i slutet och båda lagen går för det. De är ju starka på fasta, så är det säger han.

På annat håll i superettan vann Örgryte mot Gefle med 3-1 och Sundsvall besegrade Skövde med 2-0.