Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Uppgifter: Klubb i Championship med bud på HBK-mittfältaren

Foto: SCANPIX

Halmstads Eric Smith drar åt sig stort intresse. Enligt Hallandsposten har Championship-klubben Charlton följt mittfältaren under en längre tid och har nu lagt ett bud på 18-åringen.

- Jag vet att det är en del klubbar som har visat intresse och det är naturligtvis roligt, säger Smith till tidningen.

Halmstads 18-åring Eric Smith gjorde den gångna säsongen 17 allsvenska matcher från start och hoppade in i ytterligare 10. Mittfältaren har lockat till sig intresse från flera klubbar. Enligt uppgifter till Hallandsposten (HP) ska både IFK Norrköping och IFK Göteborg har visat intresse för Smith - och även Championship-klubben Charlton.

Tidningen skriver att den engelska klubben, på 21:a plats i andraligan, har följt 18-åringen under en längre tid och nu lagt ett bud.

- Jag vill inte gå in på vilka klubbar det handlar om, men kan bekräfta att flera har visat sitt intresse och även lagt bud. Men dessa är i nuläget alldeles för låga för att vi ska kunna acceptera dem för vi har ju också framfört att vi vill förlänga vårt avtal med Eric, säger klubbchefen Fredrik Andersson till HP.

Smith själv är smickrad av intresset.

- Jag vet att det är en del klubbar som har visat intresse och det är naturligtvis roligt. Som det ser ut i nuläget så stannar jag i HBK, men det kan förstås förändras, säger han.

Halmstad blev näst sist i allsvenskan och får nästa säsong börja om i superettan. Vissa saker talar för att Eric Smith blir kvar i klubben.

- Att vi har ett ungt och väldigt spännande lag som kan ta klivet tillbaka direkt, där jag känner att jag kommer att få mycket speltid. Och just speltiden är viktig - den gör ju att man utvecklas, säger 18-åringen.

Vad talar då för att Eric Smith väljer att ta steget till England och Charlton?

- Att det är ett spännande steg i utvecklingen, att utlandet lockar, att det är en bra klubb att fostras i och att det bara är snäppet under Premier League, säger han till HP.

- Men det man funderar över är ju om det redan nu är ett för stort steg eftersom jag har framtiden för mig.

Publicerad 2015-12-15 kl 20:18

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER