POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Uppgifterna om matchfixning ifrågasätts: ”Aldrig hört talas om Federbet”

Foto: SCANPIX

Organisationen Federbet slog larm om att matchen mellan Hammarby och Landskrona i söndags kunde vara uppgjord. Men organisationens uppgifter ifrågasätts nu.
- Jag har aldrig hört talas om Federbet tidigare, säger Unibets PR-chef till Expressen.

Hammarby bjöd på fotbollsfest när Landskrona kördes över med 4-0 på Tele 2 Arena. Men det blev en liten smolk i bägaren när uppgifter kom fram om att matchen skulle vara uppgjord. Det var organisationen Federbet som slog larm till Aftonbladet om misstänkta spel på den asiatiska marknaden. Spelen var på miljonbelopp att Hammarby skulle vinna stort.

Båda lagen var bestörta över uppgifterna men hade själv inte upplevt några oegentligheter. Landskrona var förra året inblandat i en stor spelskandal.

Organisationen Federbet släppte förra veckan en rapport om uppgjorda matcher. Men organisationen har ifrågasatts på flera håll.

På matchfixning.se skriver Magnus Berglund:
”Flera organisationer inom spelsäkerhet – bland annat från Italien, Spanien, Frankrike och Storbritannien – ställde sig omedelbart frågande till vilka Federbet är och vart man kommer ifrån. Av många i den europeiska spelbranschen jag pratat med är det ingen som innan förra veckans rapportsläpp kände till varken Federbet eller någon av dem som representerar dem (utåt).”

Svenska Spel och SvFF har inte hittat några oegentligheter med matchen.

Publicerad 2014-06-10 kl 13:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå