Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
43v

Urartade senast: "Nu är bemanningen väl tilltagen"

Försök igen

Superettan-premiären mellan Assyriska och Dalkurd urartade på läktarhåll. Nu möts lagen igen, då är bemanningen väl tilltagen.

Det var över 5 500 personer på läktarna på Södertälje Fotbollsarena den 3 april när superettan-premiären mellan Assyriska och Dalkurd, som debuterade i serien.

Vid slutsignalen urartade stämningen på läktarhåll. Bland annat sprang en Assyriska-supporter in på planen och provocerade motståndarfansen, som då försökte storma planen och fick lugnas av lagets spelare.

Dalkurd var även inblandat i stökigheter i samband med hemmamötet med Syrianska den 27 augusti. Pyroteknik kastades in från läktarna och det var även oroligheter utanför arenan.

Nu, på lördag, möts premiärmotståndarna Dalkurd och Assyriska igen, i Borlänge. Då har polisen stärkt bemanningen, som de menar brast när Syrianska var på besök.

- Det fanns ett behov av fler poliser då också. Men då var det bristande planering eftersom vi fick information att den matchen var en riskmatch väldigt sent, säger polisens insatschef för lördagens match, Patrik Åkerlund till dt.se.

- Vi har bemannat upp till en lämplig bemanning, som vi tycker att vi behöver till den här matchen. Bemanningen är väl tilltagen, speciellt jämfört med den bemanning vi hade mot Syrianska, när bemanningen inte var väl tilltagen.

Se skandalscenerna från premiären i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-21 kl 15:40
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER