POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Värnamo storsatsar för att ta sig ur krisen: "Kostar mer att ta sig tillbaka"

Foto: Bildbyrån

Värnamo tog bara fem poäng under våren och är klart sist i superettan.
Nu har klubben storsatsat för att hänga kvar - med ett gäng nyförvärv från bland annat Argentina, Brasilien, och Sydafrika.
- Vi har sökt startspelare, säger sportchefen Thomas Lundqvist till Fotbollskanalen.

IFK Värnamo hade en usel vår i superettan och det blev bara en seger och totalt fem poäng före uppehållet. Under sommaren har klubben storsatsat för att undvika nedflyttning till division 1.

Med en vecka kvar till omstarten av superettan så har Värnamo värvat ihop en halv startelva.

- Vi har sökt startspelare i princip i fyra veckors tid. Och vi har haft en åtta-nio man på prov, och vi är klara med fem man. Och en till kommer väl att ansluta på måndag, som vi inte kan offentliggöra än. Sedan söker vi eventuellt ytterligare en, där har vi inte bestämt oss än. I så fall jobbar vi med någon form av kortsiktigt lån, om det är akutellt. Och inom Sverige, i alla fall inte något som kräver ett migrationsärende. Det tar för lång tid, vi måste få ett lag klart till nästa helg i princip, säger sportchefen Thomas Lundqvist till Fotbollskanalen.

- Vi har resonerat tillsammans med våra sponsorer att det är bättre att satsa nu än att inte göra det för att det kostar mer att ta sig tillbaka. Så gör vi den här satsningen så hoppas vi att det ska bära en bit i alla fall, så får vi se hur långt det håller. Och det vi har sett av de som vi har signat så är det allihopa spelare som tillför till vår trupp, det är ingen tvekan om det.

Sydafrikanen Sameehg Doutie och svenske Rasmus Wiedesheim-Paul har tidigare kommit in, i början på veckan skrev brassarna Netinho och Fabio Gama Dos Santos på. Nu kommer ytterligare nyförvärv. Islänningen Viktor Karl Einarsson och, enligt Fotbollskanalens uppgifter, argentinaren Claudio Perez som också är klar.

- Det stämmer. Han har rutin från högre sammanhang och var kanske lite ringrostig när han kom till oss. Men vi ser att han kvalitéer som kommer att tillföra saker till truppen, det är ingen tvekan om det, säger Thomas Lundqvist om Perez, med meriter från bland annat Boca Juniors.

- Men han, och alla, behöver lite tid. Speciellt de som kommer utifrån och inte varit i den europeiska och nordiska fotbollen så tar det några veckor innan man kommer in ordentligt.

- Men vi ser också på de här brassarna som kom ganska tidigt att de bara har blivit bättre och bättre. Så de valen har varit helt rätt som vi gjorde.

Ser du någon risk att det går fel när ni gör en så här stor satsning och byter ut så mycket?
- Ja ja, självklart. Det är inget som är givet. Men har vi tagit 5 poäng på 15 omgångar, då måste man ju göra någonting. Hade vi fortsatt med samma gäng, då hade vi med stor sannolikhet åkt ur. Sedan tycker jag att vi har haft lite oflyt och gjort många bra matcher men inte fått några poäng med oss.

Har ni gott självförtroende att den här satsningen ska bära frukt?
- Ja, det har vi faktiskt. Annars hade vi inte gjort den. Vi är flera stycken som har lagt jättemycket tid under sommaren för att få till det, och vi hade aldrig gjort det om vi inte hade trott på att det här är en möjlighet att hänga kvar.

Superettan

Bottenstriden

# Lag S V O F +/− P
12 Örgryte IS 0 0 0 0 0 0
13 Östers IF 0 0 0 0 0 0
14 Trelleborg 0 0 0 0 0 0
15 Umeå FC 0 0 0 0 0 0
16 Västerås SK 0 0 0 0 0 0
Publicerad 2018-07-20 kl 15:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå