Västerås succé - upp i serieledning efter ny seger

Västerås är ny serieledare i superettan.
Det står klart efter att man hemmabesegrat Öster med 2-1 efter några magiska minuter i den andra halvleken.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Gästande Öster kom till matchen på Hitachi Energy Arena med tre matcher utan seger (en oavgjord och två förluster) i ryggen. Men det var trots allt Växjö-laget som tog tag i taktpinnen i inledningen av den första halvleken.

Gästerna skapade det mesta och bästa i chansväg, men närmare än en styrning från nära håll som Anton Fagerström i Västerås-målet kunde styra undan kom man inte i den första halvleken.

En halvlek som förblev mållös och som framför allt präglades av nästan-lägen och en hel del kamp.

- Jag tycker vi gör det bra. Släpper till lite på omställningar, vi är inte tillräckligt beslutsamma. Annars tycker jag att vi gör det okej. Vi behöver få lite mer boll mellan deras lagdelar och vara noggrannare i den sista passningen, sa Östers Jesper Westermark till Discovery+ i halvtidspausen.

Men det var till sist hemmalaget som skulle bryta dödläget. Efter en timmes spel nådde Herman Magnussons inspel fram till Jabir Abdihakim Ali i Östers straffområde.

Västerås-anfallaren lyckades vända om snabbt och pricka dit ledningsmålet bakom en chanslös Carl Lundahl Persson i bortamålet. Men hemmalaget var inte klara där.

Redan tre minuter senare rann Jaheem Burke igenom Öster-försvaret. Väl i läget var 21-åringen säkerheten själv och hastigt och mindre lustigt hade Öster hamnat i rejäl uppförsbacke.

En uppförsbacke som tabellfyran aldrig lyckades ta sig ur.

Adam Bergmark Wiberg lyckades förvisso reducera, men målet kom för sent och Västerås kunde hålla undan och vinna med 2-1.

Ett resultat som innebär att Kalle Karlssons manskap kliver upp som ny serieledare, framför Utsikten. För Östers del innebär förlusten att laget alltjämt är kvar på fjärde plats i tabellen.

Västerås: Fagerström – Magnusson, Nsabiyumva, Douglas – Gefvert, Ask, Edlund, Åslund – Johansson, Abdihakin Ali, Burke.

Öster: Lundahl Persson – Herdonsson, Berg, Stenberg, Sigurgeirsson – Starke Hedlund, Hauksson – Rodic, Söderberg, Bergmark Wiberg - Westermark.

Publicerad 2023-05-22 kl 21:15