POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

VSK-mittfältaren föll ihop under träning – fördes till sjukhus: ”Livet är så mycket viktigare”

Foto: Bildbyrån

Kevin Custovic föll ihop under VSK:s träningspass i Spanien under onsdagen.
Efter det fördes mittfältaren till sjukhus, men under eftermiddagen fick han lämnade detsamma.
- Livet är så mycket viktigare än lite fotboll i det här fallet, säger Thomas Askebrand till VLT.

Västerås SK befinner sig i nuläget i Spanien, där laget har träningsläger inför den kommande säsongen. Under onsdagens träning utspelade sig otäcka scener när Kevin Custovic föll ihop på planen och blev liggandes, rapporterar VLT.

En ambulans tillkallades till platsen som sedan förde mittfältaren till sjukhus.

- Han hade bröstsmärtor och vad jag förstod så har han haft något liknande tidigare men då brukar det gå över på 10-15 minuter men nu tog det lite tid. Vi kände att det var nödvändigt att ta hit en ambulans så att han får undersökas, säger tränaren Thomas Askebrand till tidningen.

Ambulansen var på plats på fem minuter och Custovic fick vård vid planen innan han togs till sjukhuset. Lagkamrater menade att han kunde kommunicera med dem, men att han inte var riktigt med i huvudet.

- På mina 25-30 år så har jag bara varit med om det här två gånger. Det är inget roligt. Livet är så mycket viktigare än lite fotboll i det här fallet. Men han var ändå vid medvetandet, så det var bra. Nu får de göra undersökningen sen får vi ta det därifrån, säger Askebrand.

Senare under dagen hade Custovic blivit släppt från sjukhuset och återvänt till klubbens hotell. Han menar att han fortfarande har ont i bröstet men att andningen hade löst dig. Han känner sig ”lite konstig i kroppen” men i övrigt är han okej.

- Jag kände på morgonen att jag hade ont i bröstet. Jag vet inte om det var för att jag hade sovit i samma rum som Albin (Sporrong), för han är sjuk. Jag kände mig nere hela träningen och kände att jag inte riktigt var där. Sen på slutet kände jag att jag inte pallar stå. Jag hade svårt att andas, och det gjorde mer ont i bröstet ju mer jag andades in, säger han till VLT.

Det är i nuläget osäkert när och om han får återvända till träning, men enligt honom själv får han träna om han inte har så ont i bröstet.

Publicerad 2020-02-12 kl 17:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå