POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
2v

VSK:s krisdrag - tränaren får "lämna": "Jag blev överraskad"

Foto: Bildbyrån.

Västerås SK är tia i superettan och har fem poäng ned till Frej på negativ kvalplats.
Trots det får nu huvudtränaren Thomas Gabrielsson "lämna".
- Jag blev överraskad, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Västerås SK var nykomlingen i superettan inför den här säsongen och när det nu återstår fyra omgångar kvar av superettan så ligger laget för tillfället på säker mark, tia, och har fem poäng ned till Frej på negativ kvalplats. Till Öster, som ligger under kvalstrecket, skiljer det sju poäng.

Men efter bara en vinst på de fem senaste matcherna och förlust senast mot bottenkonkurrenten Öster får tränaren Thomas Gabrielsson inte förtroende att leda laget längre. Klubben meddelar att VSK-tränaren får ”lämna”.

- Vi var sedan tidigare överens med Thomas om att inte förlänga avtalet. Efter förlusten senast tog vi beslutet att agera direkt för att ge en ny tränarkonstellation möjligheten att så fort som möjligt bryta den negativa trenden och säkra nytt kontrakt, säger Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse, i en kommentar på föreningens hemsida.

Sadzak forsätter:

- Vi vill verkligen tacka Thomas för hans tid i VSK. Han kommer alltid bli ihågkommen för seriesegern i division ett som tog klubben tillbaka till elitfotbollen igen.

Thomas Gabrielsson själv är förvånad över få lämna i förtid.

- Sådan är fotbollen, men jag blev överraskad och hade gärna lett laget under de återstående matcherna. Men jag respekterar styrelsens beslut och vill såklart spelarnas och ledarteamets bästa, säger Gabrielsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- Jag vill tacka VSK för den här tiden. Även om det är lite vemodigt så känner jag att jag tagit upp laget i superettan och lämnar ett lag på tionde plats, över kvalstrecket, i linje med vår målsättning. Jag hoppas såklart att laget har kvar den placeringen eller högre efter att sista matchen är spelad.

Vidare meddelar Västerås SK att Peter Markstedt och Leffe Berg kommer att ta över efter Gabrielsson och dela på huvudtränaransvaret. Markstedt och Berg tränade VSK år 2015 tillsammans med Martin Andersson. Markstedt är kanske främst känd från sin spelarkarriär där han bland annat spelade i Hammarby, Helsingborg, Barnsley och VSK.

Publicerad 2019-10-03 kl 11:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå