Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Wallerstedt tippas vinna skytteligan: "Tillbaka i allsvenskan nästa säsong"

Han var ett fruktat anfallsvapen hos IFK Göteborg, men bestämde sig för att gå tillbaka till GIF Sundsvall. Nu är Jonas Wallerstedt en av favoriterna till att ta hem skytteligan i superettan.

- Förhoppningsvis blir det bara ett år i den här serien och att vi är tillbaka i allsvenskan nästa säsong, säger Wallerstedt till FotbollDirekt.se.

Det har varit en hektisk vinter för Jonas Wallerstedt. Trots att forwardstanken under de två senaste säsongerna dunkade in 14 mål för IFK Göteborg fick han bara starta i hälften av matcherna. Där någonstans började tålamodet tryta.
31-åringen fick ett kontraktsförslag av Örgryte, men avböjde. Han hade hört att Gif Sundsvall var intresserade. Så långt hade den degraderade klubben dock inte gjort någon framstöt. Sportchefen Cain Dotson agerade till slut, lyfte telefonen och ringde Blåvits dito Håkan Mild.

- Sedan drog det ut på tiden. Det var en hel del ekonomiska bitar som skulle falla på plats, berättar Wallerstedt.

- Det var lite turbulent och mycket snack hit och dit. Det ringde journalister hela dagarna och jag visste inte vad jag skulle säga till slut. Jag visste inte själv vad som hände. Det var mycket spekulationer, minns han.

För en knapp månad sedan var det äntligen helt klart och Jonas Wallerstedt flyttade tillbaka till klubben som han representerade 2003-05. Men många anser att anfallaren tar steget ner i superettan för tidigt.
- Förhoppningsvis blir det bara ett år i den här serien och att vi är tillbaka i allsvenskan nästa säsong. Visst är det en serie ner, men jag ser det inte som att jag trappar ner. Jag kommer utvecklas här också. Sedan får jag förhoppningsvis mer speltid. Något som jag saknade under alla mina tre år i Blåvitt.

Borde du fått mer speltid i IFK?

- Jag respekterar och accepterar tränarnas beslut. Det är så här det fungerar i ett elitlag. Samtidigt tyckte jag själv att jag borde spelat mer.

Som en pålitlig målskytt i allsvenskan kommer Wallerstedt få leva med förhoppningarna att han ska hänga med i superettans skyttetopp.
- Jag har inte direkt märkt några krav. Eftersom vi bara har förlorat Tobias Eriksson, till Kalmar, från i fjol tycker väl folk däremot att vi har ett slagkraftigt lag.

Är målet allsvenskan direkt?
- Ja, absolut, säger Wallerstedt.

Publicerad 2009-03-19 kl 15:08
Annons
Annons
Annons