Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wicks avstängning över: "Målet att ta tillbaka positionen som en av Sveriges bästa målvakter"

Allsvenskan

Efter två års avstängning får Joshua Wicks nu spela fotboll igen.
Målvakten siktar på att få igång sin karriär igen i AFC Eskilstuna.
- Mitt mål är att ta tillbaka min position som en av det här landets bästa målvakter, säger han till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

Det var i början av säsongen 2018 som beskedet kom att dåvarande Siriusmålvakten Joshua Wicks testat positivt för kokain i en dopingkontroll i samband med allsvenska premiären. Till slut stängdes amerikanen av två år, till och med 17 april 2020.

Wicks har tidigare öppnat upp för UNT om att han i samband med avstängningen gick in i en depression och försökte ta sitt eget liv. Wicks blev dock allt bättre och tidigare i år skrev han på för AFC Eskilstuna i superettan, som han även representerade 2014-2015. För Sportbladet berättar han att fotbollen hade en positiv påverkan på honom även under avstängningsperioden.

ANNONS

- Jag satt och tittade på allsvenskan. Det var mitt i säsongen och det spelades bra fotboll. Men målvakterna gjorde för mycket misstag och för många dåliga ingripanden. Det gjorde mig nästan upprörd och det började irritera mig. När de tankarna slog mig visste jag att det fanns inget annat för mig. Jag skulle tillbaka, säger han till tidningen.

Nu har avstängningen avtjänats och Wicks är från och med i dag fri att spela fotboll igen.

- Jag ser det nästan som en sorts välsignelse. För jag kommer inte missa några matcher, och det ger mig tid att förbättra mig ännu mer. Mitt mål är att ta tillbaka min position som en av det här landets bästa målvakter, säger han.

Publicerad 2020-04-18 kl 13:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto