AIK vidare till cupgruppspel - efter drama mot IFK Norrköping

Svenska cupen (herr)

AIK är klart för gruppspel i svenska cupen.
Laget vann en förlängningsrysare mot IFK Norrköping med 4-3.

På tisdagen tog AIK, som i helgen blev klart för damallsvenskan, emot damallsvenska IFK Norrköping i kvalificeringsmatchen till svenska cupens gruppspel.

Mötet blev dramatiskt.

Daniella Famili nickade in 1-0 efter 23 minuters spel och dryga tio minuter därefter satte kaptenen Jennie Nordin dit 2-0.

Damallsvenska IFK Norrköping reducerade genom Chelsie Dawber före paus, men AIK såg ut att hålla undan. På tilläggstid lyckades dock Peking kvittera, då Nicole Robertson höll sig framme. Matchen gick till förlängning.

I slutskedet av förlängningen fullbordade Sabina Ravnell vändningen för IFK Norrköping, 3-2. Men AIK lyckades resa sig och Jennie Nordin kvitterade kort därpå.

Och AIK fick sista ordet. Adelisa Grabus satte dit 4-3 i de sista skälvande sekunder av ordinarie tid i förlängningen. Det räckte för att AIK skulle säkra avancemang till gruppspelet 2024.

Publicerad 2023-10-17 kl 21:31