Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslag för Östers protest - AIK:s kvartsfinalseger står fast

Superettan

Östers protest till SvFF efter AIK:s "rökmål" får avslag.
Det berättar klubbens styrelseledamot Fredrik Gustafson för Fotbollskanalen.
- De lägger ner det. Beslutet som de lämnar är att det är domarens beslut att ta i matchen, säger Gustafson.

1:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Larssons mål i spelaren ovan.

AIK slog ut Öster ur svenska cupens kvartsfinal i lördags, efter förlängning. Men efterspelet kring matchen har mestadels handlat om AIK:s 1-0-mål, en frispark som Sebastian Larsson knorrade in när Östers målvakt Tobias Andersson stod i ett rökmoln (orsakat av en bengal som tändes i AIK:s klack). 

Öster lämnade in en protest till Svenska Fotbollförbundet och ville ha segern i matchen, då man anser att målet blev avgörande för utgången av kvartsfinalen. Men nu har Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté beslutat att avslå Östers protest, enligt Växjö-klubbens styrelseledamot Fredrik Gustafson. Resultatet i matchen står alltså fast.

ANNONS

- Det blev som vi trodde. De lägger ner det. Beslutet som de lämnar är att det är domarens beslut att ta i matchen. Det är inte helt oväntat. Men på ett sätt är det bra för då har vi utrett det för svensk fotboll, då vet vi att det är domaren som ska ta de besluten, om man ska hålla på frisparken eller inte. Jag tror att det är skönt för både oss, AIK och alla lag. Nu har vi fått ett fall av detta och hur det ska hanteras, säger Gustafson till Fotbollskanalen.

Syftet med protesten blev uppfyllt trots allt?
- Ja så är det. Sedan kommer det alltid flyttas till om man ska se det som en läktarkultur eller inte. I den bästa av världar hade inte den bengalen tänts just där och då. Då hade vi kunnat hylla Sebastian Larsson för en fin frispark i stället.

- Vi har lagt det här bakom oss och önskar AIK stort lycka till i cupen.

ANNONS

SvFF:s tävlingskommitté skriver följande på förbundets hemsida om beslutet:

"Av 7 kap 6 § Tävlingsbestämmelserna framgår att domares beslut i fakta som rör spelet, såsom om ett mål har gjorts eller matchens resultat, är slutgiltiga och får inte föranleda omspel eller på annat sätt ändras. Mot bakgrund av ovan beslutar TK att avslå Östers IF:s framställan."

AIK ställs mot AFC Eskilstuna i semifinalen av svenska cupen till helgen.

Publicerad 2019-03-11 kl 17:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto