Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajen-tränaren jämför Bojanic med Iniesta: "Är kanske bäst i allsvenskan"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Flera spelare har imponerat på Hammarbys nye tränare Marti Cifuentes - som nu jämför Darijan Bojanic med Andres Iniesta.
- Darijan är en av allsvenskans bästa mittfältare, kanske till och med den bästa av alla, säger Cifuentes.

1:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Mohanad Jeahze ovan.

Det har snart gått en månad sedan Marti Cifuentes hade sin första träning som tränare för Hammarby. Nu har det hunnit bli fyra träningsmatcher, varav tre på träningslägret i Marbella.

Det har blivit segrar mot Sirius, IFK Göteborg och spanska Velez, samt förlust mot norska Molde.

Efter fredagens träning på Tele2 Arena frågar Fotbollskanalen vad Cifuentes tycker har varit bra under hans första månad i Bajen.

- Nästan allt. Jag är väldigt imponerad över kvaliteten på klubben och även på spelarna. Spelarna är också väldigt drivna på att utvecklas. Jag ser deras hunger och jag ser hur gärna de vill ha en bra säsong, säger han.

ANNONS

Vad har varit mindre bra, som ni kanske kan göra bättre?
- Det finns definitivt saker. Man måste vara självkritisk. Om man ser till våra tre senaste matcher så har det funnits många positiva saker, men vi kan fortfarande utvecklas på flera plan, som i presspelet och att vi ska släppa in färre mål. Men vi har stora möjligheter att utvecklas. För mig är det viktigt att bygga relationer, ge spelarna självförtroende och ha bra träningar.

Vilka spelare har imponerat?
- Jag är positiv till alla. Men jag är extra imponerad över de yngre, som Mayckel Lahdo. Han har visat kvaliteter som är väldigt spännande och jag tror att det kan bli en bra säsong för honom. Jag är imponerad över Alper Demirol som redan ser ut som en erfaren spelare. Sedan har vi spelare med mer erfarenhet. ”Gurra” (Gustav Ludwigsson) är en fantastisk forward. Darijan (Bojanic) är en av allsvenskans bästa mittfältare, kanske till och med den bästa av alla. Jeppe (Andersen) och Björn (Paulsen) har bra karaktär. Jag är imponerad av Richard Magyar med sitt ledarskap och hans utveckling i det här nya spelsättet.

ANNONS

Du säger att Darijan är en av allsvenskans bästa mittfältare, kanske till och med den bästa av alla - hur ser du på honom?
- Ja, det tycker jag. Han har kvaliteterna. Sedan ska vi hjälpa honom med saker han kan förbättra. Och vi ska verkligen hjälpa honom så att han ofta kan få fram sina styrkor, för han har saker han är väldigt, väldigt bra på. Så som jag ser fotboll så är han en av de bästa i allsvenskan. Så varför inte hjälpa honom att bli bäst av alla?

Tidigare har han ofta spelat som sexa, men nu när du har kommit in har han fått en mer framskjuten roll - hur ser du på honom?
- Han har kapacitet att spela i olika roller. Men om jag ska peka ut en sak som han är bäst på, och det är inte enkelt eftersom han är bra på många saker, som fasta situationer, långa passningar… men om jag ska välja en sak så blir det hans avgörande passningar. Kapaciteten att göra assist så att vi gör mål. Då är min känsla att han ska vara i området mellan mittfältare och anfallare, säger Cifuentes och fortsätter:

ANNONS

- Om han spelar som sexa så är han lite för långt ifrån den rollen där han kan slå avgörande passningar och assist. Jag är ju från Barcelona, och då pratar man om att vara i Busquets roll, eller mer som Iniesta eller Xavi. Jag ser Darijan mer som åtta eller tia, lite som Iniesta, för då är han närmare bollen och kan hjälpa andra spelare att göra mål. Men han har även kvaliteter att spela som sexa och bygga upp spelet.

På söndag gör Marti Cifuentes sin första tävlingsmatch i Hammarby. Då väntar Falkenberg i svenska cupen.

- Det ska bli kul att äntligen få spela en tävlingsmatch, och extra kul att det är på hemmaplan inför våra fans. Vi tar cupen på största allvar, säger han.

Publicerad 2022-02-18 kl 13:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto