Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Billborn: "Var som att dra i en enarmad bandit med Neto - men Jean är mer stabil"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Stefan Billborn kände igen Hammarby mot Dalkurd.
Det gör tränaren nöjd med 3-1-segern, i vilken vänsterbacken Jean gjorde tävlingsdebut.
- Han känns lite mer stabil än Neto, säger Billborn.

4:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Dalkurd.

Hammarby vann med 3-1 hemma mot Dalkurd under måndagen. Laget var tvunget att ta tre poäng för att gå till kvartsfinal i svenska cupen och det löste man alltså.

- Vi gjorde en ganska bra prestation. De första 15 minuterna var Dalkurd väl så bra som oss. Sen efter det kändes det som att vi började få kontroll igen, det tycker inte vi haft sedan i november förra året. Så jag tyckte vi började se ut ut lite som vi vill se ut. Sen finns det massa saker som är mindre bra. Men kan vi vara på den här nivån så blir det lättare att skruva på de detaljerna som vi vill åt. Nu tycker jag att man i alla fall såg att det var Hammarby på planen. Det har man inte gjort i de andra matcherna. Så jag är jättenöjd med prestationen, säger Bajens tränare Stefan Billborn.

ANNONS

En som bidrog till Bajens stabilitet? Mads Fenger, som flyttades upp på det centrala mittfältet från sin mittbacksplats och gjorde det "jättebra", enligt Billborn.

- Han bidrog givetvis. Han bidrog till att vi kunde hålla i bollen lite högre upp. Vi hade lite bättre tålamod i den här matchen. Det blev inte alls så som det blivit många gånger tidigare, att vi riskerat bollen i fel lägen.

Med Fenger på mittfältet valde Billborn att satsa på 18-årige ivorianen Kossounou Odilon bredvid David Fällman i mittlåset.

- Att splittra på mittbacksparet (Fenger och Fällman) tycker jag inte var så jobbigt för jag tror det är bra att Odilon får speltid i sådana här matcher. Jag tror inte att han är mogen för att spela varenda match i Hammarby framöver. Sen vet vi att Fenger spelat mittfältare tidigare, både här och i Randers. Så det var inte så mycket att fundera över. Vi tog beslutet ganska tidigt. Tim (Söderström) har varit skadad också, och inte tränat mer än två pass den här veckan.  

ANNONS

Ser du Fenger konkurrera som mittfältare framöver också?
- Han är innerback men kan konkurrera på många positioner. Han kommer säkert göra någon fler match där (på mittfältet) i år, det tror jag.

Mot Dalkurd gjorde vänsterbacken Jean Carlos de Brito tävlingsdebut. Han spelade hela matchen och Billborn tycker att nyförvärvet ligger längre fram i sin utveckling än vad Neto Borges gjorde när han kom till Hammarby i fjol. De båda brassarna har hämtats in från samma klubb, Tubarao.

- Han (Jean) känns mer positionsstark och lite mer stabil. Neto var en speedkula. De har lite olika spelstil. I början med Neto hade man ju knappt ingen aning alls om vad som skulle hända. Det var som att dra i en enarmad bandit och så kunde han dra 60 meter med bollen eller snubbla på sig själv, ungefär. 

- Jean är lugnare, nästan lite för kall med bollen. Det känns som att han kommer att få jobba med att komma in i tempot. Man får lite mer press på sig här än i brasilianska ligan. Det känns som att det är lite mer promenad där. Det ser positivt ut för honom, säger Billborn.

ANNONS
Publicerad 2019-03-05 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto