Djurgården krossade Umeå - Lindwall storspelade

Svenska cupen (herr)

STOCKHOLM. Djurgården krossade Umeå med 7-0.
Då lever hoppet om slutspel i Svenska Cupen.

Djurgårdens fick en mardrömsstart på tävlingssäsongen när man förlorade mot AIK i premiären av Svenska Cupen.

Men mot Umeå var det klart att Stockholmslaget var siffran större. Redan efter tre minuter gjorde sig Alice Bergström fri på högerkanten och spelade in bollen mot StinaLisa Johansson som bara kunde peta in bollen bakom Thea Lundmark i gästernas bur.

Två minuter senare gjorde sig Bergström fri igen och denna gång var det Djurgårdsfostrade Tilde Lindwall som kunde utöka till 2-0.

Drygt tio minuter gjorde Lindwall sitt andra mål för eftermiddagen.

Det är väl inte de snyggaste målen, men det är inte det som betyder något, säger Tilde Lindwall till Fotbollskanalen.

Men Djurgården hade bud på ännu mer och Umeå kom knappt över på motståndarnas planhalva.

Bland annat kom StinaLisa Johansson fri med Umeå-keepern två gånger om men hon kunde rädda bollen två gånger om.

Sedan hade Tove Almqvist ett gyllene läge att spela in bollen i ett vidöppet mål men bollen gick i stolpen och ut igen. Men till slut släppte det för Blåränderna.

Johansson och Lindwall kombinerade fint men bollen gick ut till hörna. Bollen spelades från vänsterhörnflagg till högerkanten. Där kunde Lindwall få bollen och spelade in i straffområdet där StinaLisa Johansson till slut fick den och kunde utöka till 4-0.

I den andra halvlek vägrade man sakta ner och siffrorna rann iväg. Domaren hann knappt sätta pipan i munnen innan nyförvärvet Matilda Plan petade in sitt första mål i sina nya klubbfärger.

Strax därefter gjorde Bergström det hon gjort så många gånger om under matchen. Hon spelade in från högerkanten och Lindwall kunde följa upp - hattrick för anfallaren och 6-0 till Djurgården.

Hon nöjde sig inte där. Några minuter senare hittade Lindwall nätet igen.

- Jag är ändå nöjd med min insats. Det klart jag är glad, säger Lindwall till Fotbollskanalen.

Sedan byttes Hayley Dowd in och även om amerikanskan var nära flera gånger om blev det inga fler mål för Djurgården som vann storstilat med 7-0 efter fyra mål av Tilde Lindwall och dubbla kassar av StinaLisa Johansson. Hoppet om slutspelet lever då Piteå under eftermiddagen spelar mot AIK.

Nu har vi stärkt våra chanser. Vi får åka till Piteå och göra allt för att ta tre poäng, avslutar Lindwall.

Publicerad 2023-03-05 kl 14:59