FEM SPANINGAR: "Så var Berg i MFF-debuten"

Svenska cupen (herr)

Malmö FF besegrade Smedby AIS i svenska cupen med 2-0, och är vidare till gruppspel.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar.

0:26

Avbryt
Försök igen

Se 2-0-målet i spelaren ovan.

Smedby glänste mot dåligt Malmö i första
Tänka sig att division 2-laget Smedby skulle kunna hota mesta cupmästaren Malmö FF. Det var det som inträffade på Prezero Arena i Norrköping, under en första halvlek som MFF vill glömma. Ismael Diawara (matchens MFF-spelare, enligt en sarkastisk speaker) stod knappst sysslolös i Malmömålet när Smedby skapade ett par riktigt stora chanser under halvleken. MFF var trögt defensivt och temposvagt framåt, men skapade trots problemen halvlekens bästa målchans efter en kvart. Zakaria Loukili sköt dock i stolpen från nära håll och efter 45 minuter stod det 0-0.

Rieks och Ali räddade Malmö
Malmö FF skärpte till sig i defensiven och spelade upp sig efter pausen. De hade bud på mål innan Søren Rieks, som spelade central anfallare, gjorde det förlösande målet i minut 66. Resterande del av halvleken handlade mest om att kontrollera matchbilden med bollen i ägo, men på tilläggstid snyggade Taha Ali till siffrorna och satte 2-0-målet. Efter matchen pratade MFF-tränaren Henrik Rydström om att anfallsspelet inte är synkroniserat nog för tillfället. Det är också en stor anledning till att Malmö gått mållöst i två raka allsvenska matcher.

Så var Berg i MFF-debuten
Nyförvärvet från Djurgården, Oliver Berg, gick rätt in i startelvan. Norrmannen hade en fri roll i tremannaanfallet och var ofta nere och hämtade boll djupt. Hans skott föranledde Loukilis målchans, och i den första halvleken var Berg fokuspunkten i MFF:s offensiv. Han var mer anonym i den andra halvleken och byttes ut på tilläggstid.

Skogmar och Loukili startdebuterade i MFF
Adrian Skogmar har fått ett par inhopp i allsvenskan redan. Men kvällens match blev startdebuten för honom och MFF:s andra 17-åring: Zakaria Loukili. Den senare hade en mer offensiv roll på Malmös mittfält och stod för en okej insats, men borde gjort mål i första halvlek. Skogmar stack inte ut i passningsspelet, dock vann han en del boll och växte in i matchen.

Sibys blott andra inhopp
Efter den hemska höftskadan i fjol har Mahamé Siby hoppat in i en ynka allsvensk match - för tre månader sedan mot Elfsborg. Den senaste tiden har mittfältaren inte ens varit med i matchtruppen och nyligen föll en lånedeal till franska Caen samman. Fransk-maliern ingår inte i Rydströms planer så länge MFF försöker hitta en övergång, men Siby fick ändå komma in med 20 minuter kvar i kväll. Ringrostigheten var dock uppenbar från 27-åringens sida.