Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häcken överklagar Paulinhos röda kort - vill kunna spela stjärnan i semin

Allsvenskan

Paulinho visades ut mot Gais i cupkvartsfinalen efter att ha dragit på sig två gula kort.
Nu överklagar Häcken utvisningen till SvFF:s disciplinnämnd - och hoppas få stjärnan spelklar till semifinalen mot Djurgården i helgen.
Det rapporterar Göteborgs-Posten.
- Det krävs att domarens beslut är uppenbart oriktigt, säger nämndens ordförande Kerstin Elserth till Fotbollskanalen om möjligheten till att häva ett domslut.

2:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Paulinho bli utvisad mot Gais i spelaren ovan.

Det var i slutet av kvartsfinalen mellan Häcken och Gais som Paulinho tilldelades ett andra gult kort och visades ut, efter att domaren Kristoffer Karlsson bedömt att forwarden filmat i en duell med Aiden Connor Harvey i Gais straffområde.

- Försvararen (Harvey) kom fram till mig efteråt och sa att det var en klockren straff. Jag är inte en domare, men utifrån det jag vet, så sparkar han (Harvey) med högerfoten och sedan faller "Palle" ner och kan inte spela semifinalen. Det är tråkigt för "Palle" att bli upekad som fuskare och filmare. Det är väl det tråkigaste för honom bortsett från att han inte får spela semifinalen, sa Häckens tränare Andreas Alm till C More efter matchen.

ANNONS

Paulinho menar att han blev nersparkad, men efter slutsignalen stod domare Karlsson på sig i en intervju med C More.

- Min syn av situationen är att det inte är någon tocuh på Paulinho från försvararens sida. Det är fortfarande ingen touch och han trampar ner i marken i ett försök att få en straffspark. Det är så jag ser på situationen. Om vi hade haft en kameravinkel rakt bakifrån där jag står, så tror jag att min bild av situationen hade stärkts ytterligare, sa Karlsson.

Nu skriver Göteborgs-Posten att Häcken bestämt sig för att överklaga utvisningen. Klubben hoppas att brassen ska få spela helgens semifinal mot Djurgården. Sportchefen Sonny Karlsson säger följande till tidningen:

- Det är onekligen två felaktiva beslut som drabbar oss - och Paulinho givetvis.

- Sedan är det inte självklart att han kan spela ändå, han blev skadad i den sista situationen och haltar. Vi får se.

ANNONS

När överklagan landat hos Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd kommer domaren Kristoffer Karlsson få möjlighet att yttra sig i ärendet. Därefter fattas beslut.

Kerstin Elserth, ordförande i disciplinnämnden, till Fotbollskanalen:

- Det finns en regel i tävlingsbestämmelserna som säger att disciplinnämnden kan undanröja de disciplinära konsekvenserna av ett domarbeslut som är uppenbart felaktigt. Vi har haft det några gånger, jag vet att AIK ville ha bort ett gult kort på Oscar Linnér då han hade fått det för att fördröjt spelet. Då sa vi att det inte var uppenbart oriktigt. Vi hade ett annat fall som vi biföll, där domaren helt enkelt tog miste på en hands. Och det medgav domaren efter att ha sett bilderna från matchen, så det här spänner över många olika situationer.

- Men det krävs att det är uppenbart oriktigt och det är ett ganska högt krav att nå upp till.

ANNONS

Fakta

Ur SvFF:s tävlingsbestämmelser

6 § Prövning av domares beslut

Om domarbeslut är uppenbart felaktigt, såsom varning eller utvisning uppenbart utdelad till fel spelare, får de disciplinära konsekvenserna av beslutet, på ansökan av berörd spelare eller förening, ändras i efterhand av, såvitt avser förbundstävlingar, Disciplinnämnden samt, såvitt avser distriktstävlingar, av SDF-styrelse, eller av SDF-styrelse utsett särskilt organ.

Prövningen av om ett domarbeslut är uppenbart felaktigt utgör ett tävlingsbestraffningsärende. Ansökan enligt ovan ska ha kommit in till berört beslutsorgan inom fem dagar från matchdagen för att kunna prövas.

Publicerad 2019-03-11 kl 17:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto