Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Paulinho utvisad efter filmning - Alm kritisk till beslutet: "Försvararen sa att det var klockren straff"

Allsvenskan

Paulinho blev utvisad och missar cupsemifinalen. 
Andreas Alm riktade skarp kritik mot beslutet efteråt. 
- Försvararen kom fram till mig efteråt och sa att det var en klockren straff, säger Häcken-tränaren till C More. 

2:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationerna när Paulinho fick båda gula korten mot Gais i cupkvartsfinalen.

Häckens brasseanfallare Paulinho spelade i dag från start när Hisingenlaget besegrade Gais med 4-1 och gick vidare till semifinal i svenska cupen. Paulinho stod för ett mål i segern från straffpunkten, men fick lämna planen med en bitter eftersmak, då han i den 89:e minuten blev utvisad efter två gula kort. Det ledde till stora protester i Häcken-lägret.

Paulinho drog i första halvlek på sig ett gult kort efter en tackling mot Leonard Pllana, där brassen inte såg ut att röra Gais-spelaren. 

- Jag tycker nog inte att det såg ut som att han var på honom, i varje fall inte mer än en snuddning, säger C Mores kommentator Mats Lilja. 

ANNONS

I den 89:e minuten fick brassen ytterligare ett gult kort, då domaren bedömde att brassen försökte filma till sig en straff och fick både ett gult och rött kort. Paulinho föll i den situationen i en duell med Aiden Connor Harvey i straffområdet. 

- Vi är mest glada över segern. Det är det vi är här för att göra i dag. "Palle" (Paulinho) bidrar en god del till det, men nu är han avstängd när vi ska resa till Stockholm i nästa vecka för att spela en semifinal. Det är för han anses vara en fuskare och filmare i den situationen som domaren bedömer att han är en fuskare och filmare. Vi bedömer att det är något annat, säger Häcken-tränaren Andreas Alm till C More. 

- Försvararen (Harvey) kom fram till mig efteråt och sa att det var en klockren straff. Jag är inte en domare, men utifrån det jag vet, så sparkar han (Harvey) med högerfoten och sedan faller "Palle" ner och kan inte spela semifinalen. Det är tråkigt för "Palle" att bli upekad som fuskare och filmare. Det är väl det tråkigaste för honom bortsett från att han inte får spela semifinalen, fortsätter tränaren. 

ANNONS

Huvuddomaren Kristoffer Karlsson hävdade i sin tur efteråt att beslutet att visa ut Paulinho var korrekt, då han anser att det rörde sig om en filmning. 

- Min syn av situationen är att det inte är någon tocuh på Paulinho från försvararens sida. Det är fortfarande ingen touch och han trampar ner i marken i ett försök att få en straffspark. Det är så jag ser på situationen. Om vi hade haft en kameravinkel rakt bakifrån där jag står, så tror jag att min bild av situationen hade stärkts ytterligare, säger Karlsson till C More. 

- Jag tycker att det är en filmning och att han söker en straff. Jag tycker inte att det är en touch från försvararens sida på Paulinho, fortsätter Karlsson. 

C More: Har du pratat med Harvey som är inblandad i situationen. Enligt Alm säger han att det ska vara straff?

ANNONS
- Nej, det har jag inte gjort, säger domaren. 

Se situationerna när Paulinho tilldelas båda gula korten i spelaren ovan. 

Publicerad 2019-03-09 kl 16:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto