Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larsson självkritisk efter cupbråket: "Agerade felaktigt"

Svenska Cupen

Hasse Larsson knuffade Häckens Samuel Gustafson i cupfinalen, enligt SVT.
Nu pudlar Mjällby-sportchefen.
- Jag agerade felaktigt, säger han i ett uttalande.

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: PETTER ARVIDSSON/BILDBYRÅN.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från cupfinalen mellan Mjällby och Häcken. I bild: Tobias Carlsson och Martin Ericsson.

I halvtid i cupfinalen mellan Mjällby och Häcken hamnade Hasse Larsson och Samuel Gustafson i bråk. Enligt SVT knuffade Mjällby-sportchefen Häckens stjärna, som stod och väntade på att göra en intervju.

Efter det inträffade har Larsson anmälts till SvFF:s disciplinnämnd

Hasse Larsson har varit oanträffarbar efter det inträffade. Nu bryter han sin tystnad.

Sportchefen är ångerfull.

- För det första så är jag medveten om att jag agerat felaktigt och det ber jag verkligen om ursäkt för. Jag valde i det läget med de känslor som fanns då att gå in i spelarens sida och söka kontakt när vi möttes i spelargången som en konsekvens att spelaren i fråga uttalat sig på ett negativt sätt mot klubben jag älskar. Något jag oavsett provokation borde hanterat bättre. Den fysiska kontakten var marginell men självklart oacceptabel, säger han i ett uttalande på Mjällbys hemsida.

Annons

Däremot kommer inte Mjällby att vidta några ytterligare åtgärder internt.

- Vi har tagit del av den film och matchrapporten som visar vad som hände under halvtidspausen och vi har även samtalat med såväl matchdelegaten och Hasse om vad som hände. Vår bedömning är att det som hände absolut inte är ett acceptabelt beteende som anställd i föreningen vilket vi även påtalat till Hasse. Utifrån storleken i konfrontationen bedömer vi inte det rimligt att vi som förening skall vidta ytterligare åtgärder internt, säger klubbchefen Jacob Lennartson i ett uttalande på klubbens hemsida.

Det rådde ilska i Häcken efter det inträffade och bland annat riktade klubbchefen Marcus Jodin kritik mot Larssons agerande. Det är också Hisingsklubben som anmält Mjällby-sportchefen till disciplinnämnden.

- Det är helt och hållet BK Häckens beslut att anmäla. Rent generellt tycker jag inte vi inom svensk fotboll skall anmäla varandra utan att det skall skötas genom den matchrapport som görs under matcherna och en sådant ärende finns redan efter cupfinalen, säger Lennartsson och fortsätter:

Annons

- Häcken är en välfungerande och strategiskt skicklig förening som senaste tiden tagit imponerande steg på fotbollskartan. Om deras bedömning är att lägga ner deras tid på att anmäla vår sportchef får vi anta att det är rätt väg för dem.

 Häcken vann cupfinalen med 4-1.

Publicerad 2023-05-25 kl 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto