Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marklund: "Vem har bäst dag? Cankovic eller Rytting Kaneryd"

Svenska Cupen

FC Rosengård tar emot BK Häcken i cupfinalen.
Och det väntas bli en väldigt jämn match, enligt Fotbollskanalens expert Hanna Marklund.
- Det handlar om vem som har sin bästa dag, säger hon.  

2:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Rosengård-Eskilstuna i spelaren ovan.

Senast FC Rosengård och BK Häcken ställdes mot varandra slutade det oavgjort. 2-2 blev slutresultatet där Häcken var det bättre laget – och efter seriemötet menade Häcken-tränaren Robert Vilahamn att man nu vet hur man står sig i jämförelse med den mesta mästaren. 

- Det handlar om prestige för att visa vilka som är bäst. Senaste matchen var det mycket känslor men Häcken gjorde en bra match där man hade bra presspel och var trygga och bekväma med att snabbt spela sig ur situationer, säger Hanna Marklund. 

Men sedan dess har det hänt en del saker både i Göteborg och Malmö.

- Häcken har de senaste matcherna inte riktigt varit där och skapt tillräckligt. Det såg man senast mot Piteå där man hade ett spelövertag men inte lyckades få till avsluten, säger hon och fortsätter: 

Annons

- Rosengård har jobbat på och den stora skillnaden blir att Jelena Cankovic är tillbaka. Det kommer att påverka och är jätteviktigt. Sen beror det på hur trött hon är efter att ha spelat senast, och sen är hon kanske inte i sin livsform. Men hon betyder otroligt mycket för Rosengård och kan avgöra på egen hand. 

Men trots att det enligt Marklund kommer att bli en ganska jämn match poängterar hon att det är fördel Rosengård som spelar på hemmaplan. Och likt Rosengård har även Häcken en nyckelspelare som kommer att spela en stor roll i finalen. Johanna Rytting Kaneryd. 

- Hon är den spelaren som bryter mönstren genom att utmana mycket på egen hand. Det är hon som har varit avgörande genom att komma in och gå på avslut samt att hon hela tiden utmanar och gör det jobbigt för backlinjerna. Hon är jätteviktigt för att man ska komma till de riktigt vassa chanserna. 

Annons

- Det handlar om vem som kommer att ha sin bästa dag, Cankovic eller Rytting Kaneryd. Sen handlar det naturligtvis om andra faktorer men det kommer att bli ett väldigt jämbördigt möte, avslutar hon

Publicerad 2022-05-26 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto