POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

ÖFK-duo klev av - och mittfältare kan ha ådragit sig fraktur: "Bara några dagar som går bort"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen när Marco Weymans fick kliva av planen i spelaren ovan.

Hosam Aiesh och Marco Weymans klev av i första halvlek. 
Nu ger ÖFK-läkaren Jan Hansson lugnande besked om duon.
Men varnar samtidigt för en bruten hand för Ludvig Fritzson. 
- Det blir bara några dagar som går bort, säger läkaren till Fotbollskanalen.

Östersunds FK kryssade i eftermiddag mot Halmstads BK i svenska cupen-premiären på Jämtkraft Arena. I första halvlek tvingades däremot hemmalaget till två byten, då nye belgiske högerbacken Marco Weymans tvingades kliva av skadad liksom mittfältaren Hosam Aiesh strax före halvtid. 

Men det ska inte vara något allvarligt med duon, menar ÖFK:s läkare Jan Hansson. Aiesh klev enbart av med anledning av att han inte ville "riskera" något. 

- Det var mer känningar. Hosam har en historia sedan innan, så han ville inte riskera något. Det var därför han klev av. Vi tittade på honom med ultraljudet och kunde inte se något särskilt, så det är inget allvarligt. Det var lite i ljumsken, men mer baksidan. Om han känner att det är lite bättre, så förväntar jag mig att han kan träna framöver. Det får mer symtomen styra, men det är inget allvarligt, säger Hansson till Fotbollskanalen. 

I Weymans fall rörde det sig om ena ljumsken, men nyförvärvet bör också vara tillbaka i träning i nästa vecka igen. 

- Det var samma där. Han stumnade mer och kände väl att han inte ville gå vidare. Det handlar väl mer om att han är lite ovan med klimatet och underlaget, men det såg bra ut efteråt, säger Hansson.

Värre är det i sådana fall för Ludvig Fritzson, som ersatte Aiesh i första halvlek, men landade illa på ena handen efter en duell och kan ha ådragit sig en fraktur. 

- Det var nästan i första händelsen. Vi lindade den och han fick lite smärtstillande, så att han kunde fortsätta. Vi ska röntga handen under kvällen. Det är kanske brutet, men i sådana fall bara i handen, så han kan fortsätta. Det blir bara några dagar som går bort. 

Publicerad 2019-02-16 kl 19:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå