Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Oväntade MFF-besked inför finalen: bara två spelare uträknade efter krisen

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Mot Djurgården var 14 spelare inte redo att starta.
Nu har MFF bara två spelare på skadelistan inför torsdagens cupfinal.
Oväntat nog är exempelvis Niklas Moisander aktuell för spel.

3:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Anders Christiansen har missat de fem senaste matcherna i allsvenskan. Men till finalen i svenska cupen mot Hammarby under torsdagen är Malmö FF:s lagkapten aktuell för comeback.

Det är beskedet som dansken och MFF ger dagen innan stormötet på Tele2 Arena.

- Vi får se hur träningen i dag går. Om jag kan gå igenom träningen utan smärta. Vi gör allt för att jag ska vara tillgänglig. Om tränaren tycker att det är en bra idé, säger Christiansen.

Hur mycket kan du "chansa" eftersom att det rör sig om en final?
- Alla spelare vill spela finaler. Men det kommer också många viktiga matcher om en månad. Så jag kan inte gå all in på samma sätt som man kan göra i november eller december. Vi får se hur det går på träningen och värdera läget inför i morgon.

ANNONS

Men det är inte bara kaptenen som kan komma till spel för första gången på ett tag. Målvakten Johan Dahlin är ett alternativ för tränaren Milos Milojevic, precis som mittfältaren Oscar Lewicki - och oväntat nog mittbacken Niklas Moisander.

- Nu är faktiskt alla redo förutom David Edvardsson. Så nu har jag istället ett annat problem, kring vem som jag ska ta ut ur truppen. Alla vill ju vara med i truppen till finalen. Men vi måste välja de 18 spelare som är mest redo och som har mest i benen, säger Milojevic.

Tränaren nämner inte långtidsskadade Adi Nalic, som så klart inte är aktuell för spel mot Hammarby, men det är alltså bara Nalic och Edvardsson som finns på skadelistan. Efter att 14 spelare inte var redo att starta borta mot Djurgården för några veckor sedan. Då saknades dock vissa spelare på grund av avstängning eller sjukdom.

ANNONS

Är Moisander också tillgänglig?
- Ja, han är tillgänglig. Han har gjort bättre framsteg än vad prognosen sa först. Det är bra. Jättebra. Han har åkt med oss till Stockholm.

Om Lewicki och Dahlin säger Milojevic:

- De är helt friska. Men de har inte tränat mycket. Så vi kanske inte kan starta med sex av elva spelare som inte tränat i mer än en vecka. Men alla är redo och det gläder mig.

Hur mycket kan du chansa med spelarna som inte tränat så mycket på senaste tiden just för att det är en final?
- Vi kanske kan chansa lite mer nu. För vi har bara en match innan uppehållet. Vi kan chansa mer nu än senaste gången vi var här på Tele2 Arena mot Djurgården.

Hammarby-Malmö har avspark klockan 15.00 under torsdagen. Matchen sänds i SVT men går att streama på cmore.se.

Publicerad 2022-05-25 kl 15:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto