Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN
26v

Pehrsson: ”Helt naturligt att det ropas på min avgång”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Magnus Pehrsson i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Malmö FF är inne i en tung period i allsvenskan och förlorade i dag finalen i svenska cupen mot Djurgården.
Från MFF:s klacksida ropade ett flertal supportrar på tränare Magnus Pehrssons avgång.
- Det är helt naturligt när resultaten inte blir som man förväntar sig, säger Pehrsson.

Malmö FF har haft en tuff inledning på säsongen. I allsvenskan går laget knackigt och senast förlorade laget hemma mot IFK Göteborg, lagets tredje förlust på åtta matcher. I dag åkte MFF på en ny tung smäll när man föll med 0-3 i finalen av svenska cupen mot Djurgården på Tele2 Arena.

Under matchen ropades det bitvis på Magnus Pehrssons avgång från flera supportrar i MFF-klacken på arenans norra läktare.

- Jag hörde faktiskt det under matchen också. Det är helt naturligt när resultaten inte blir som man förväntar sig. Då är det alltid min position som blir den utsatta och dit det riktas fokus. Det får man bara ha med sig, säger Magnus Pehrsson på presskonferensen efter matchen, och fortsätter:

- För ett halvår sedan fick man all ros när vi vann, då var allt positivt och så var det också för några veckor sedan. Nu har vi haft en sämre period, det hör till och det måste man förstå i den rollen som jag har. Sedan är det klart att det inte är kul, men det är en del av jobbet.

Pehrsson menar att han upplever att han fortfarande har förtroende för spelare och ledning i klubben.

- Absolut. Jag kan ju bara säga vad jag känner, och jag tror att du som tränare får reda på det den dagen du inte har det. Men om vi pratar om kemin med ledare och spelare så har den varit bra upp till den här matchen. Nu efter är det en stor besvikelse, det har varit tyst efter. Det var den här cuptiteln som vi var ute efter, och vi lyckades inte prestera på den nivå som krävdes för att kunna vinna. Det var mest tomt där inne.

Så här säger Pehrsson om stöket som bröt ut på MFF-läktaren efter Djurgårdens 3-0-mål som gjorde att matchen fick stoppas tillfälligt 

- Jag känner att mitt ansvar ligger på prestationen på planen, och den har jag nog jobbigt med. Sedan är det jobbigt att vi skapar en frustration bland våra fans som är här. Men mitt fokus ligger på att jag och spelarna inte har lyckats prestera på det sätt som vi önskat. Beteendet på de individerna som gör övertramp bland våra fans, det är så klart inte bra. Men samtidigt förstår jag frustrationen över insatsen och resultatet.

Publicerad 2018-05-10 kl 18:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons