Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Djurgården körde över ÖFK - klart för semifinal i cupen

Svenska Cupen

STOCKHOLM. 3-0 mot Östersund betyder att Djurgården är klart för semifinal.
Där väntar Hammarby eller Trelleborg.
- Vi tar de som vinner och sedan ska vi vinna ändå, säger Nicklas Bärkroth till C More.

3:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Djurgården ville flytta söndagens match mot Östersund på grund av flera covidfall i truppen. Men så blev det inte. Matchen spelade och på spelet märktes det inte att Djurgården saknade några spelare.

Hemmalaget tog tag i det direkt och efter bara sex minuter var Curtis Edwards nära att göra 1-0. Edward Chilufya tog sig fram till höger och slog ett inlägg över alla inne i straffområdet och till Albion Ademi som dök upp vid bortre stolpen, han satte in den snett bakåt till Edwards som var en Östersundsblock ifrån att göra matchens första mål.

Nio minuter senare kom 1-0.

Magnus Eriksson fick bollen vid mitten och slog en fin crossboll till höger där Chilufya tog sig fram. Henrik Bellman var passiv och pressade inte, inlägget kom, Noah Sonko Sundberg tappade Kalle Holmberg som blev fri och gjorde 1-0.

ANNONS

Djurgården kontrollerade spelet och Östersund hade svårt att hitta rätt i presspelet.

Ett läge skapade Östersund i första halvlek och det var i den 36:e minuten när Henrik Bellmnan slog en bra boll, mellan Aslak Witry och Hjalmar Ekdal, till Ouattara som satte in en passning i straffområdet till Ludvig Fritzson, men skottet blockades.

Efter 52 minuter kom i stället 2-0. Hampus Findell satte ut en boll till Albion Ademi som i sin tur slog ett inlägg till bortre stolpen där Chilufya dök upp och nickade in matchens andra mål.

Arton minuter senare flög Aslak Witry fram till höger och skickade in bollen mot första stolpen där Nicklas Bärkroth nickade in 3-0.

Östersund klarade inte av hota Djurgården och det var närmare 4-0 än 3-1. Men matchen slutade 3-0 och därmed blev Djurgården klart för semifinal.

ANNONS

- Vi har utvecklat ett nytt spel. Vi skapar mycket chanser, kommer runt mycket på kanterna och dubblar mycket. Det är även många spelare som har gott självförtroende och då bidrar det också till att vi får resultat med oss. Vi har gjort en del mål nu också. Det här var väl första testet och jag tycker att vi gjorde det bra genom att slå Östersund med 3-0 på hemmaplan. Det är starkt, säger Djurgården-yttern Nicklas Bärkroth till C More. 

ÖFK:s Felix Hörberg är i sin tur besviken över förlusten. 

- Jag tycker inte att vi kom upp i nivå i början av första halvlek. Djurgården började starkt och gjorde det vi egentligen har pratat om, så jag tycker att det var slarvigt. De kom där vi visste att de skulle komma och det var där vi släppte förbi dem i första halvlek. Vi försökte rätta till det i halvtid, men det gick inte hem, säger Hörberg till C More. 

ANNONS

För Djurgårdens del väntar vinnaren mellan Hammarby-Trelleborg nästa helg.

- Vi tar de som vinner och sedan ska vi vinna ändå, säger Bärkroth.

Startelvor:

Djurgården: Vasiutin - Witry, Ekdal, Schüller, Käck - Edwards, Finndell, Eriksson - Chilufya, Holmberg, Ademi  

Östersund: Keita - Mikiibi, Sonko Sundberg, Haugan - Hörberg, Mensiro, Fritzson, Ouattara - Turgott, Baptiste, Bellman

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2021-03-14 kl 14:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto