TV: Djurgården nära cupkvartsfinal - Edvardsen målade igen

Svenska cupen (herr)

VÄLLINGBY. Djurgården stormar mot kvartsfinal i svenska cupen.
Under söndagen slog man BP med 3-0 på bortaplan.
- Edvardsen är en jäkel i straffområdet, säger Magnus Eriksson till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från Brommapojkarna-Djurgården i spelaren ovan.

Edvardsen ger Djurgården ledningen med 1-0

Djurgården är på god väg att ta sig till kvartsfinal i svenska cupen på herrsidan. Under söndagen slog man BP på bortaplan med 3-0 och det innebär att ett kryss i sista omgången räcker för att de blårandiga ska bli klart för slutspel.

Redan efter en minut tog Djurgården ledningen. Nyförvärvet Victor Edvardsen, som fick starta som vänsterytter då Kalle Holmberg tog plats centralt, gjorde då sitt andra mål i andra tävlingsmatchen i blårandigt. En frispark slogs in i straffområdet och bröstades fram till Edvardsen av Holmberg, varpå den förstnämnde klippte till och fick se 1-0 gå in i bortre hörnet.

Det var främst Djurgården som skapade chanser i den första halvleken. Exempelvis räddade BP:s Alexander Lundin ett tungt skott utifrån av Piotr Johansson, samt ett avslut i friläge från nämnde Edvardsen. Dessutom var Kalle Holmberg nära att nicka in 2-0 från nära håll innan halvtimmen var spelad.

Men trots brända lägen såg Djurgården till att avgöra den här matchen redan innan paus. I den 41:a minuten slog Pierre Bengtsson en hörna som nickades in i eget mål av en BP-spelare, till 2-0.

På tilläggstid i den första halvleken sköt också Rasmus Schüller in 3-0 till Djurgården, via en BP-spelare.

I den andra halvleken skapade inte Djurgården särskilt många farligheter. Istället var det hemmalaget som gick för en reducering, men utan framgång.

Matchen slutade 3-0 till Djurgården, som nu står på sex poäng i svenska cupens grupp 3. Därmed räcker det för de blårandiga att kryssa mot Halmstad i den sista gruppspelsomgången, som spelas nästa helg, för att säkra avancemang till kvartsfinal. HBK är redan utslaget efter att ha förlorat mot Brage under söndagen.

- En bra första halvlek, vi gör det som krävs och leder med 3-0 i paus. Sen är det klart att andra kanske inte är jätte-, jättebra från vårt håll. Men vi vinner med 3-0 och det var det viktigaste, säger Dif-kaptenen Magnus Eriksson till C More efter matchen.

- Det är klart att saker och ting sitter lite mer i dag. Vi blir tunga och skapar en del i första, det är något vi ska ta med oss. Sen vill man kanske bibehålla det över 90 minuter men överlag en godkänd Djurgårdsinsats och tre sköna poäng.

Eriksson valde även att hylla nyförvärven Victor Edvardsen och Pierre Bengtsson.

- Edvardsen är en jäkel i straffområdet, det är bara att ge honom bollen. Och "Pierra" har hållit hög nivå under lång tid. Vi kommer att växa ju mer vi spelar tillsammans, det kommer bli bra.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf är tillfreds med insatsen mot BP, efter 1-0-segern mot Brage i första omgången.

- BP är ett betydligt mer samspelt och färdigt lag än vad Brage var. Vi hade stor respekt för BP. Så det här var bra hanterat. Vi skapade betydligt fler målchanser än vad vi gjorde senast. Ett stort steg framåt, säger Lagerlöf.

- Sen är BP skickligt och ibland kom de ur vår press. Det får vi leva med. Vi fick så pass bra betalt de gånger vi vann boll. Det blev lite avslaget i andra halvlek, men herregud, man kan inte få allt.

BP:s lag: Alexander Lundin - Monir Jelassi (Alexander Abrahamsson 75), Robin Frej, Alexander Almqvist, Amadeus Sögaard (Oscar Krusnell 46) - Endreas Tesfai (Nicklas Maripuu 61), Wilmer Odefalk, Gustav Sandberg-Magnusson, Samuel Leach Holm (Oscar Pettersson 75) - Marijan Cosic, Philip Hellquist.

Djurgårdens lag: Jacob Widell Zetterström - Piotr Johansson, Jesper Löfgren, Hjalmar Ekdal, Pierre Bengtsson - Hampus Finndell, Rasmus Schüller (Melker Jonsson 75) , Magnus Eriksson (Elias Andersson 56) - Haris Radetinac (Gustav Wikheim 56), Kalle Holmberg (Albion Ademi 75), Victor Edvardsen (Isak Hien 87).